вівторок, 18 вересня 2007 17:18

Cекретаріат Ющенка засудив випробування вакуумної бомби Росією

Україна залишається противником створення та використання нових типів бомб та озброєнь, які б держави їх не проводили. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив радник Секретаріату Президента Богдан Соколов, коментуючи нещодавні випробування Росією вакуумної бомби.

"Україна була, є і буде проти створення чи використання будь-яких нових типів бомб та озброєнь. Ми це задекларували світові. Нам не приємно, що це відбувається поруч з нами. Незалежно, чи це Росія, чи США чи будь-яка інша держава. Це дискомфорт для нашої держави без сумніву", - сказав він.

Нагадаємо, раніше російські ЗМІ повідомили, що в Росії випробувана наймогутніша в світі вакуумна бомба, співмірна за ефективністю з ядерним боєприпасом. У цієї авіабомби поки немає офіційної назви, лише секретний шифр. Відомо, що вибухова речовина, поміщена в ній, істотно потужніша за тротил. Подібній потужності вдалося досягти завдяки використанню нанотехнологій, передає "proUA".

Зараз ви читаєте новину «Cекретаріат Ющенка засудив випробування вакуумної бомби Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути