вівторок, 13 липня 2010 10:53

Чечетов запропонував віддати Фірташу газ за рахунок Тимошенко

Чечетов запропонував віддати Фірташу газ за рахунок Тимошенко

Депутат Верховної Ради, перший заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов виступає за задоволення вимог компанії "РосУкрЕнерго" (Швейцарія) до Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" щодо повернення 12,1 млрд куб. м газу за рахунок коштів представників Блоку Юлії Тимошенко.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії "5 канал".

"Хто зав"язав цей вузол на 5,4 млрд доларів? Хто накинув петлю на шию? Пані Тимошенко... потрібно почистити фінансові анклави БЮТ, ось той фінансовий пул, які вони зібрали на вибори, а у них там олігархів вистачає. Ось це кинути, розрахуватися за рішенням Стокгольмського суду - і тоді ми не витрачатимемо гроші з бюджету", - сказав депутат.

На думку Чечетова, БЮТ має намір витратити значні кошти на підкуп виборців на місцевих виборах, а якщо він направить ці кошти на задоволення претензій "РосУкрЕнерго" до "Нафтогазу", то проведе виборчу кампанію чесно.

"З іншого боку ці гроші не підуть на підкуп виборців. І вперше БЮТ проведе виборчу компанію чесно, без грошей, без підкупу", - сказав він.

Крім того, депутат вважає, що лідер БЮТ Юлія Тимошенко повинна вжити заходів щодо вирішення цієї ситуації, оскільки саме її дії під час перебування на посаді прем"єр-міністра стали причиною того, що "Нафтогаз" зобов"язали відшкодувати збиток "РосУкрЕнерго".

"Ось хай тепер вона їде куди завгодно, з ким вона домовлялася, вона ж домовлялася не на законних підставах. Ось з ким вона домовлялася - хай їде, домовляється, щоб віддала Росія. Вона-то домовлялася. Хай тепер розв"язує вузол", - заявив він.

Чечетов підкреслив, що рішення Арбітражного інституту Торговельної палати Стокгольма (Швеція) поставило Україну у вельми скрутне становище, проте причиною цього стали саме рішення попереднього уряду.

Нагадаємо, Тимошенко ініціює заслуховування Президента Віктора Януковича на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування рішення Стокгольмського арбітражу у справі про суперечку "Нафтогазу " і "РосУкрЕнерго".

8 червня Стокгольмський арбітраж зобов"язав "Нафтогаз" повернути "РосУкрЕнерго" 11 млрд. куб. м природного газу і надати додатковий обсяг газу у розмірі 1,1 млрд. куб. м як неустойку за порушення умов контракту.

Зараз ви читаєте новину «Чечетов запропонував віддати Фірташу газ за рахунок Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути