Ексклюзиви
середа, 05 жовтня 2011 15:34

Чечетов закликав відзначити 180-річчя "Руської трійці", бо подумав, що це "русская тройка"

Чечетов закликав відзначити 180-річчя "Руської трійці", бо подумав, що це "русская тройка"

Під час обговорення проекту Постанови про відзначення 180-річчя створення "Руської трійці" і 175-річчя випуску альманаху "Русалка Дністрова" нардеп від ПР Михайло Чечетов назвав створене у Львові літературне об?єднання "русской тройкой".

Виступаючи з трибуни, Чечетов закликав колег по парламенту проголосувати за цей проект, щоб зміцнити дружбу між братніми російським і українським народами. За його словами, ключовим у цьому рішенні є винесене в назву словосполучення "русская тройка".

Між тим, "Руська трійця" - це літературне об?єднання, яке з кінця 1820-х років почало на західних українських землях національно-культурне відродження.

Члени об?єднання - Михайло Шашкевич, Іван Вагилевич та Яків Головацький - спілкувалися і писали виключно українською мовою, яка в ті часи називалася "руською". Виданий об?єднанням альманах "Русалка Дністрова" був написаний саме українською мовою і став одним із символів національного відродження українців Галичини, яка у той час перебувала у складі Австро-Угорської імперії.

Зараз ви читаєте новину «Чечетов закликав відзначити 180-річчя "Руської трійці", бо подумав, що це "русская тройка" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути