субота, 24 листопада 2018 12:11

Це вчинили нелюди-комуністи: президент із дружиною вшанували пам'ять жертв Голодомору
5

Фото: Михайло Марків

Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною вшанували пам'ять жертв Голодомору 1932-33 років в Україні. Про це повідомляє сайт глави держави.

До Пам'ятного знаку жертвам Голодомору 1932 – 1933 років в Україні на Михайлівській площі в Києві президентське подружжя поклало колоскові композиції та вшанувало пам'ять загиблих українців.

Біля підніжжя Пам'ятного знаку також встановлено запалені лампадки.

Сьогодні, у День пам'яті жертв голодоморів, також відбудуться заходи біля меморіального знаку "Свіча пам'яті" Національного музею "Меморіал пам'яті жертв Голодомору в Україні".

О 16 годині пройде загальнонаціональна акція "Запали свічку".

"Цей день також спонукає нас вкотре подивитися прямо у вічі жахливій правді: голодомори в Україні були штучними, вчиненими людьми проти людей. Точніше - нелюдами проти людей. І в ім'я збереження України ми маємо завжди пам'ятати про жахливі злочини, заподіяні комуністичним режимом на українських землях", - написав Порошенко у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може ініціювати суд над комунізмом – Іван Васюник

Сьогодні в Україні вшановують пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років.

У цей період в результаті штучного голоду померли щонайменше 7 мільйонів людей

Багато людей віддавали найдорожче і останнє з речей заради шматка хліба чи крупи, щоб врятувати свою сім'ю від голоду. В містах існували спеціальні магазини. Їх називали "торсини". У них обмінювали промислові товари на продукти. Селяни приносили цінні меблі з дерева, кожухи, хустки, вишиванки, коралове намисто. Також ювелірні прикраси з золота та срібла - каблучки, сережки, особливо натільний хрестик. Взамін отримували чи півмішечка якихось круп, борошна або давали олію.

Зараз ви читаєте новину «Це вчинили нелюди-комуністи: президент із дружиною вшанували пам'ять жертв Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути