пʼятниця, 03 червня 2022 15:40

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це п*здець. Володимире Олександровичу, ви чьо?", - мережі обурюються громадянством для Невзорова
15

Олександр Невзоров виїхав з Росії.
Фото: Instagram

Президент Володимир Зеленський надав українське громадянство російському журналісту Олександру Невзорову та його дружині Лідії Невзоровій.

Про це 3 червня повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"За визначні заслуги перед нашою країною", - написав.

Також цю інформацію підтвердив у коментарі ВВС News Україна радник голови МВС Віктор Андрусів.

При цьому указу про громадянство на сайті президента немає.

Невзоров був депутатом російської Держдуми, виправдовував дії радянських силовиків у країнах Балтії (згодом змінив ці погляди), у 2012 році на виборах президента Росії був довіреною особою Володимира Путіна, пише BBC.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На телемарафоні просувають російську пропаганду про "братні народи"

Подію коментують користувачі соцмереж. Gazeta.ua пропонує найцікавіше.

"Давайте, давайте навиписуємо громадянств "хорошим росіянам". Вони, бідосі, так страждають, так страждають. Треба підтримати. Дати їм можливість вже легально навчати нас, українців, як Батькіщину любити (от конкретно Невзоров повчати просто обожнює. Більше того - він цим заробляє).

Тепер - по пунктах.

1. Почитайте біографію цього персонажа. Ніякий він не "хороший росіянин", а типовий пристусуванець. Типовий (великий привіт представнику х*йла в 2012. Я уже мовчу, що він про Литву говорив). З надвисокою самооцінкою і манією величі.

2. Будь-які аргументи на кшталт: "це - така собі ІПСО", "це - в хорошому сенсі - наша пропаганда" - повна і абсолютно маячня.

3. Щоб ви так громадянство роздавали тим іноземцям, які зараз за Україну фізично воюють. Чи, наприклад, білорусам, яку від Луки рятуються. А головне - щоб на загальних засадах.
Вибірковість? Ні, не чули.

4. Найгірше. Отакими діями знецінюється сам інститут громадянства. Його значення. Велич. Глибина.

5. Ну і "вишенка на тортик": будучи громадянином, він ще й на виборах наших зможе голосувати. І нам, повторюю, розповідати , що є добре, що - погано. За межами країни - вєщать від імені українців. Пздц, приїхали", - пише журналістка Соня Кошкіна.

 

"Якщо це правда, то, очевидно, ми цим дуже "втішимо" Литву і литовців, які ненавидять Невзорова за трагічні події зими 1991 року у Вільнюсі. Сподіваюсь, історія з громадянством України для Невзорова є дезою. Таки правда. Соромно перед Литвою", - коментує колишній заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера.

"Давайте згадаємо спекуляції, які роздували останніми днями. Шо там? Україні не постачатимуть зброю, бо вона нею недайбог в*бе по роісі. Ващє нє узкій пропагандист ні разу і не першим озвучує наративи", - пише авторка проєкту "Рагу.лі", блогерка Тетяна Микитенко.

"Не зазираючи в ґуґл (або зазираючи, один фіг насправді), опишіть видатні заслуги Невзорова перед Україною. Ну, крім того факту, що він росіянин, котрий не виявляє бажання вбивати і ґвалтувати українців (тобто задовольняє нижню межу поняття "звичайна людина").

Скажіть, скільком бійцям полку Кастуся Каліновського дали (чи бодай запропонували) українське громадянство за видатні заслуги перед Україною?

Хто правильно вирішить обидві задачі, отримає тижневу дозу фрустрації в подарунок", - пише письменник Остап Українець.

"Колись Антон Геращенко і Ко працевлаштували в МВС Іллю Киву. Нині цей самий Геращенко роздає паспорти рашисту Невзорову. З того, як він щиро радіє цій новині - це була його ідея. Ілля Кива виявився гнилим колаборантом. Щодо Невзорова - я тут чекаю повторення кейсу Сергацкова 2.0. От прямо секундомір вмикаю, де воно зламається остаточно (укрАінцамі він нас називає давно) і потягне сюди російських дружків. Це ж було вже не раз і не двічі - ще і знайдуться довбограї, які будуть це оплачувати за наші податки", - журналістка Марина Данилюк-Єрмолаєва.

 

"Це плювок на могилу кожного, хто віддав своє життя на фронті і в тилу. Давно так гидко на душі не було. 100 днів. І громадянство для радника путіна. Який виправдовував агресію щодо Литви та Чечні. Очікуємо чергового харошего русского в ефірі У24 та Ради", - пише журналіст Богдан Буткевич.

"Я не хочу бути співгромадянкою Невзорова. Я не хочу, щоб ви тягнули цих політичних невдах в мою країну, аби вони повчали нас тут. Як це було останні 10 років. Росіянам не місце в Україні. Навіть якщо вони не нацисти. Світ великий, хай шукають себе там.

Володимир Зеленський можна дуже швидко, кількома отакими образливими щодо громадян України кроками, нівелювати роботу останніх 3 успішних місяців", - пише журналістка Ан Жюлак.

1 червня у Києві анонсували пресконференцію російської пропагандистки Марини Овсяннікової. Також її збиралися привезти у Київський націоональний університет імені Тараса Шевченка. Після суспільного розголосу заходи не відбулися.

Зараз ви читаєте новину «"Це п*здець. Володимире Олександровичу, ви чьо?", - мережі обурюються громадянством для Невзорова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути