неділя, 10 грудня 2017 15:40

"Це Київ потребує Варшави" - польське МЗС

"Це Київ потребує Варшави" - польське МЗС
Польський МЗС дорікає Києву неправильним баченням Польщі / Фото: Народна Правда

Очільник політичного кабінету Міністерства закордонних справ Польщі Ян Паріс заявив, що Україна не зможе без допомоги Польщі.

Про це повідомляє RMF24.

"Мені хотілося б чітко сказати, що сильна і незалежна Україна важлива для Польщі, однак це брехня, що існування України є необхідною умовою існування вільної Польщі", - заявив Паріс.

За словами політика, після виходу Британії з Європейсього Союзу Польща буде п'ятою державою в ЄС.

"Польща входить в НАТО, є головною державою східного флангу та існуватиме незалежно від того, що відбувається в Україні, чи там ситуація краща, чи гірша", - сказав дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Польща намагається втягнути ЄС у гру проти України - В'ятрович

Крім того, Паріс закинув українцям фальсифікації історії і переслідування польської меншини. За його словами, українські чиновники мають неправильне бачення Польщі, оскільки черпають його з "Газети Виборчої".

"Поки так буде, вони будуть помилятися. Вони вважають, що Варшава слабка, ізольована і вимагає України. Неправда. Це Україна потребує Польщі. Польща без України цілком собі допоможе", - наголосив дипломат.

Польща офіційно підтвердила заборону на в'їзд до країни секретарю Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників АТО, пам'яті учасників жертв війни та політичних репресій Святославу Шеремету. Шеремета з делегацією товариства "Надсяння" двома автобусами їхали у місто Ланцут на вшанування загиблих українських воїнів. На кордоні у нього відібрали паспорт.

Зараз ви читаєте новину «"Це Київ потребує Варшави" - польське МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути