Ексклюзиви
вівторок, 03 серпня 2010 18:59

Частині України пророкують однопартійні вибори

Частині України пророкують однопартійні вибори

Зрив виборів мера Ізмаїла є своєрідною репетицією місцевих виборів 31 жовтня.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав депутат від НУ-НС Олесь Доній.

"Регіонали" мало того, що законом про вибори завдали удару по місцевому самоврядуванню та демократії, тепер намагаються навіть мінімальний шанс перемоги інших кандидатів зірвати. Вибори мера Ізмаїла є фактично репетицією вибори 31 жовтня, тобто там де не матиме шансів перемогти Партія регіонів вибори "регіонали" можуть зірвати у будь-який спосіб", - зазначив депутат.

За словами Донія, однією з причиною зриву виборів в Ізмаїлі є внутрішній конфлікт у Партії регіонів і, як результат, деяке падіння популярності кандидата від провладної політичної сили.

"Наскільки мені відомо там був внутрішній конфлікт в Партії регіонів. В даному випадку не спрацювала єдина виконавча вертикаль в самій партії і замість того щоб вирішити питання демократично, регіонали вирішили зірвати вибори, щоб не дати перемогити комусь небажаному", - зауважив "нунсівець".

Він також додав, що діючий закон про місцеві вибори дає всі можливості для фальсифікацій.

"Закон фактично є ієзуїтський та недемократичний. Він надає можливості для партії влади контролювати і через територіальні комісії, в яких представники Партії регіонів блоку Литвина та КПУ будуть завжди мати 9 з 15 та можливість знімати неугодних кандидатів і недопущення партій, які зареєстровані менше ніж за рік до участі у виборах. Фактично, у деяких регіонах будуть однопартійні вибори", - зауважив депутат.

Депутат також переконаний, що в такій ситуації опозиція має ухвалити рішення про висунення спільних кандидатів по мажоритарних округах. При цьому він допускає конкуренцію у багатомандатному окрузі.

"Потрібно провести узгодження кандидатів для того, щоб не розпорошувати голоси", - резюмував парламентар.

Нагадаємо, що в Ізмаїлі Одеської області зірвано дострокові вибори мера, які було призначено на неділю, 1 серпня.

За словами одного з кандидатів Андрія Абрамченка виборчий процес застопорився через те, що на дільниці не було передано списки виборців.

"А якщо немає листів виборців, то не можуть видати і бюлетені", - пояснив Абрамченко.

Зараз ви читаєте новину «Частині України пророкують однопартійні вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути