четвер, 21 січня 2021 13:09

Часи Януковича повертаються. Зеленський розчарував - Сенцов

Часи Януковича повертаються. Зеленський розчарував - Сенцов
Сенцов занепокоєний, щоб після Зеленського не почалась епоха умовного Медведчука. Фото: DW

Проросійські сили в Україні нарощують свої позиції. Нинішня влада з ними співпрацює.

Президент Володимир Зеленський став розчаруванням, констатує режисер і колишній політв'язень Олег Сенцов в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Для мене став він розчаруванням десь понад пів року тому. На початку він просував реформи в турборежимі. Турборежим, може, і не повністю правильний процес, але все ж Зеленський щось рухав кудись. А потім, після Нового року, коли це все закінчилося, прийшов один глава адміністрації президента - Богдан, потім прийшов інший - Єрмак, прибрали уряд Гончарука, прибрали генпрокурора Рябошапку голосуванням разом з партією ОПЗЖ.

І мені тоді стало зрозуміло, що ми нікуди не рухатимемося, і все це буде в кращому випадку імітацією, а в гіршому - поверненням до старих часів. Цей найгірший варіант зараз і відбувається, тому що піднімають голову проросійські сили, усі ці "регіонали" повертаються на якісь свої позиції і стають потужними. А патріотичні сили стають такими маргіналами...

Те, проти чого ми боролися за часів Януковича - проти корупції у вищих ешелонах влади, проти свавілля поліцейських, як вони називаються, проти переслідування активістів - усе це повертається. Воно нікуди не зникало за часів Порошенка. Але повертається якось швидко", - констатував Сенцов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський готується до другого терміну

Він зазначив, що не очікує найближчим часом нової революції у країні.

"Цього не хочу. Тому що це буде на користь не Україні, а нашим ворогам. Ми вже знесли цю владу Януковича, епоха Порошенка закінчилася демократичними виборами. І я сподіваюся, що й епоха Зеленського закінчиться демократичними виборами. І що не почнеться після цього епоха умовного Медведчука. Сподіваюся, що ми нікуди не підемо з цього європейського напрямку розвитку і не звернемо знову в сторону Росії", - сказав режисер.

Рівень довіри українців до Володимира Зеленського падає. За даними соціологічних опитувань КМІС, наприкінці 2019-го президенту повністю довіряли 42,8% респондентів, зовсім не довіряли - 4,5%. У грудні 2020 року йому не довіряли вже 56,9% українців, довіряли - 32,8%.

Зараз ви читаєте новину «Часи Януковича повертаються. Зеленський розчарував - Сенцов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути