середа, 07 серпня 2013 15:26

"Царьов хоче, але не може піти проти євроінтеграції, тому "перекидає мячика" комуністам", - експерт

"Царьов хоче, але не може піти проти євроінтеграції, тому "перекидає мячика" комуністам", - експерт
Віталій Бала: telegraf.com.ua

Якщо хтось із "регіоналів" не проголосує за євроінтеграцію, вже завтра він не буде ні депутатом, ні членом Партії регіонів.Тому нардеп Олег Царьов "перекидає мячика" комуністам — пропонує робити те, чого хоче, але не може реалізувати.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віталій Бала.

"Наші сусіди, особливо Російська Федерація, не в захваті від наближення підписання асоціації і саміту у Вільнюсі. Є люди в українській політиці, які не завжди представляють інтереси України. Це стосується і заяви Царьова, і звернення до Польського сейму. В Партії регіонів існують розбіжності, адже у людей,  які орієнтуються на Російську Федерацію, є свої погляди на міжнародну політику держави. Вони із курсом партії можуть не співпадати", - каже політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Царьов далі слів не піде, бо має бізнес на території Януковича, а не Володимира Володимировича", - експерт

На думку Бали, Царьов до суду не піде, натомість "перекидає м'ячика" комуністам.

"Важко уявити, що пан Царьов піде і подасть до суду. Варто врахувати, що сьогодні президент Янукович запевнив президента Європарламенту: Україна виконує умови і готується до саміту. Президент дотримується такої позиції. Якщо хтось із Партії регіонів має іншу, то наступного дня він уже не буде ні членом Партії регіонів,  ні депутатом. На слова партія уваги не звертатиме, свою позицію члени партії висловлять під час голосування. Хто не проголосує за це, піде. Коли Царьов говорить про те, що до суду можуть подати комуністи, просто перекидає м'ячика. Підштовхує їх робити те, чого, можливо, хоче сам", - вважає він.

Політолог додає: навіть, якщо знайдеться 45 депутатів готових подавати до суду, він ніколи не ухвалить рішення всупереч волі президента:

"Ви забули хто очолює Конституційний суд? Депутати можуть подавати скільки завгодно. Поки президент стоїть на позиції євроінтеграції, не бачу нічого, що могло б їй завадити".

Бала стверджує, що, роблячи подібні заяви, політики демонструють свою позицію, або ж виконують чиїсь вказівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З Москви дають вказівку: носіться тепер, хлопці, з Миколою II, як раніше із Сталіним" - "просвітянка"

"Можливо, ці депутати мають якісь зобов'язання перед сусідньою державою, або ж це їхня точка зору. Може Царьов справді не хоче, щоб Україна йшла в Європу, вважає, що не варто їздити ні в Париж, ні в Берлін, не варто вчитися там. Можливо, він туди ніколи не їздив, не має іноземної валюти і розраховується тільки рублями і гривнями", - каже він.

Нагадаємо, нардеп-"регіонал" Олег Царьов заявив, що Угода про асоціацію із ЄС суперечить Конституції України. Депутат опублікував відповідні правові висновки. Він спрогнозував, що група депутатів Верховної Ради може зробити подання до Конституційного суду і добитися визнання Угоди неконституційною.

Зараз ви читаєте новину «"Царьов хоче, але не може піти проти євроінтеграції, тому "перекидає мячика" комуністам", - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути