Ексклюзиви
четвер, 02 липня 2009 15:18

Бжезинський порадив Обамі не здавати Україну Росії

Бжезинський порадив Обамі не здавати Україну Росії
Американський політолог і державний діяч Збігнев Бжезинський вважає, що президент Барак Обама під час перебування в Росії має заявити, що Україну найближчим часом у НАТО не приймуть, але її вибір треба поважати.

З такими рекомендаціями перед візитом Обами в Росію Бжезинський виступив у газеті The Financial Times.

Бжезинский зазначає, що не можна ігнорувати геополітичний конфлікт інтересів між Росією і США, оскільки прем"єр Путін хоче в деякому сенсі розгорнути процес дезинтеграцї Радянського союзу. Одержання контролю над Україною відновить імперіалістичну Росію, що поверне конфлікти в центральній Європі, вважає він.

"Під час самміту прем"єр Путін і президент Медведєв шукатимуть сигнали того, що американська адміністрація відмовляється від угод про партнерство з Україною і Грузією, підписаних екс-президентом Джорджем Бушем. Навіть випадковий такий сигнал буде розглядатися як зелене світло для більш жорстких дій проти цих двох країн", - зазначає Бжезинський.

Таким чином, на його думку, США може дати зрозуміти, що їхнє членство в НАТО ще не вирішене, але що США і Росія мають поважати право Грузії й України самим робити вибір.

За словами Бжезинського, Росія має зрозуміти, що застосування сили або розпалення етнічних конфліктів, щоб дестабілізувати Україну або Грузію, буде псувати російсько-американські відносини.

Чіткість цих позицій, якої президент Обама має домогтися під час обговорень, зменшить ризики того, що Росія намагатиметься відновити імперіалістичну систему на території колишнього СРСР, вважає Бжезинський, передає Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Бжезинський порадив Обамі не здавати Україну Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути