четвер, 02 липня 2009 12:26

Медведєв покладає великі надії на Обаму

Автор: Фото Reuters
  Перша зустріч Медведєва з Обамою в рамках саміту Великої двадцятки в Лондоні. 1 квітня 2009
Перша зустріч Медведєва з Обамою в рамках саміту Великої двадцятки в Лондоні. 1 квітня 2009

Президент Росії Дмитро Медведєв висловив надію, що "насичені і повноцінні переговори" з президентом США Бараком Обамою "закінчаться результатом". Президент Росії переконаний, що хоча в міждержавних зв"язках "не все вирішують особисті відносини", проте "їх не можна недооцінювати". На майбутніх переговорах, сказав глава РФ, "ми приділимо увагу всім аспектам наших відносин".

У зв"язку з цим російський президент сподівається, що "приїзд президента Обами дозволить йому, його близьким, його команді краще пізнати Росію. Відчути нашу реальну зацікавленість в поліпшенні відносин між народами двох країн".

"Саме тому, - продовжив Медведєв, - і я, і мій американський колега, я сподіваюсь, маємо намір провести насичені і повноцінні переговори. Сподіваюся, що вони закінчаться результатом. Переговори, в яких ми приділимо увагу всім аспектам наших відносин".

Росії та Америці, вважає президент РФ, потрібні "нові загальні взаємовигідні проекти: і у бізнесі, і в науці, і в культурі. Рух вперед - на основі абсолютного практичного порядку денного". "Сподіваюся, що щире бажання відкрити нову сторінку в російсько-американській співпраці буде втілено в життя і у результаті, звичайно, принесе користь і нашим країнам, і всьому світу", - заявив Медведєв.

Глава російської держави нагадав в зв"язку з цим, що президент Кенеді, якому довелося під час Карибської кризи ухвалювати дуже непрості рішення, свого часу звернувся до американців зі словами, які "мені здаються дуже правильними: "Якщо ми тепер не зможемо покінчити зі всіма нашими розбіжностями, то, принаймні, зможемо зробити світ безпечним, не дивлячись на відмінності, що зберігаються".

Візит Обами до Росії запланований на 6-8 липня. На порядку денному, зокрема, підготовка нового договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь.

Медведєв і Обама на зустрічі в Лондоні 1 квітня 2009 року домовилися розпочати переговори для укладення нової угоди за Договором про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО), що закінчується 5 грудня 2009 року. СНО був підписаний в 1991 році і зобов"язував Москву і Вашингтон скоротити стратегічні ядерні сили з 10 тисяч боєголовок у кожної зі сторін до 6 тисяч.

До справжнього моменту відбулися три раунди російсько-американських переговорів щодо укладення нової угоди про СНО (19-20 травня - в Москві, 1-3 червня і 22-24 червня в Женеві). Переговори проходили за закритими дверима, про їхні результати пресі учасники зустрічей нічого не повідомляли, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв покладає великі надії на Обаму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути