вівторок, 27 березня 2012 18:21

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Бютівці" розповіли Женевському Комітету проти катувань про знущання над Тимошенко

"Бютівці" розповіли Женевському Комітету проти катувань про знущання над Тимошенко
Юлія Тимошенко може не дожити до розгляду касації, вважають у партії. Фото: donbass.ua

Партія "Батьківщина" створила робочу групу із захисту Юлії Тимошенко від катувань та нелюдського поводження і направила скаргу до Комітету проти катувань (м.Женева, Швейцарія).

Про це  заявив голова групи, народний депутат Юрій Одарченко, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Партія просить Комітет  невідкладно  прийняти скаргу до провадження та винести рішення, що констатує факт порушення Україною своїх міжнародних зобов'язань, щодо застосування тортур. Також, партія вимагає винести рішення, яким визнати відмову в наданні Тимошенко медичної допомоги лікарем, якому вона довіряє такою, що порушує міжнародні зобов'язання України, провести виїзну інспекцію на території держави з відвідуванням камер, де містилася і де міститься зараз лідер партії, та винести припис негайно припинити  фізичні і психологічні тортури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівці" підуть до Януковича вимагати належного лікування для Тимошенко

"Тимошенко стала жертвою катувань та нелюдського ставлення з боку державної влади в цілому, в особі Президента, Генерального прокурора, міністрів і суддів, підконтрольних Президенту. В Україні не існує інстанції, куди можна було б скаржитися на обставини, викладені в цьому документі, оскільки винними в катуваннях і нелюдське ставлення ми вважаємо нинішній політичний режим Україна, оцінку якого ми просимо дати Комітет", - йдеться у тексті скарги.

Зокрема, партійці стверджують, що починаючи з першого засідання суду до Тимошенко застосовувалися психологічні тортури з метою змусити її визнати свою провину. Так, після взяття  під варту лідера партії щодо неї стали комплексно і навмисне застосовуватися як фізичні, так і психологічні тортури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дочка Тимошенко вимагає від Пшонки порушити справу за фактом тортур щодо її матері

"Незважаючи на висновки міжнародної лікарської комісії та неодноразові звернення міжнародного співтовариства,  допомога  їй не виявляється. Зараз вона стоїть на порозі інвалідності - хвороби можуть викликати незворотні наслідки. Ми вважаємо, що умисне доведення людини до хворобливого стану, а потім відмова цій людині в медичній допомозі, вчинені у зв'язку з помстою влади лідерові опозиції, слід кваліфікувати як тортури і нелюдське ставлення, визначення яких дано в  Конвенції", - наголошується у поданій скарзі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко: над Тимошенко у колонії знущаються

Як зазначив Одарченко, в  результаті застосування моральних і фізичних тортур Тимошенко може не дожити до розгляду справи по суті в суді касаційної інстанції.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівці" розповіли Женевському Комітету проти катувань про знущання над Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути