пʼятниця, 05 квітня 2019 00:00

"Бюлетені вкидали пачкою" - Аваков розповів про фальсифікації на виборах

"Бюлетені вкидали пачкою" - Аваков розповів про фальсифікації на виборах
Керівник МВС Арсен Аваков каже, що фальсифікації на виборах були.

Поліція зафіксувала фальсифікації на виборах і порушила в день голосування 60 кримінальних проваджень. Про це сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі телеканалу "1+1".

Керівник МВС розповів про "аномальні дільниці".

"Ось я вам покажу картинку здалеку. Вона довга. Але дуже видно червоні піки. Це означає, що за одного кандидата на звичайних дільницях показують 3-5%, а поруч дільниця через 100 метрів і раптом там голосування дає 40-60%. Це називається "аномальні ділянки". Там, де спрацьовує або карусель, або масові вкидання. Ми зафіксували кілька таких ситуацій. Коли бюлетені вкидали пачкою, що не розгинаються. І люди затримувалися. Коли люди вкидали по кілька штук. І коли видавали бюлетені людям за фальшивими документам.

Такі ситуації були. В основному у Донецькій області. Зараз з цього приводу є досить багато кримінальних проваджень.

З одного боку вибори пройшли спокійно і добре, а з іншого - за день голосування 60 кримінальних проваджень. З них - 42 купівля голосів ", - розповів Аваков.

"У нас є одна дільниця, це одна з кримінальних справ. Де спостерігачі поскаржилися. І ми вилучили оригінали документів. Коли на кількох протоколах за кандидата Порошенка було 13, за Бойка - 330. А в підсумковому протоколі це помінялося місцями", - продовжив міністр .

На запитання телеведучої "Як змінилися ваші стосунки з президентом після того, як ви заявили що відомство буде дотримуватися нейтралітету? Багато хто вас звинуватив у тому, що ви підіграєте кандидату Тимошенко" Аваков відповів:

"Треба визначитися, кому я підігрую. Коли ми порушили справу щодо нападу на Гриценка, мені сказали "Ти підігруєш Гриценку". Коли зупиняли ситуацію по мітингах Тимошенко, коли її намагалися облити фарбою, сказали "Ти граєш з Тимошенко". Тепер мене звинувачують, що я підігрую Зеленському. Питання в тому, що боротьба з фальсифікацією на виборах, це завжди боротьба з владою. Треба сказати правду".

"Коли ми запобігаємо ту чи іншу схему, ми запобігаємо можливості чиновників. З президентом у мене зараз відносини через Адміністрацію президента. Ми з ним практично не бачимося. Я роблю свою роботу, він робить свою", - додав Аваков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори провели чудово, але потрібні теледебати - європейські спостерігачі

ЦВК обробила 100 % протоколів дільничних виборчих комісій. Лідирує шоумен Володимир Зеленський, якого підтримали 30.24% виборців, а це майже 6 млн людей.

У 2-ий тур із ним виходить чинний глава держави Петро Порошенко. Його підтримали понад 3 млн виборців, що принесло 15.95%.

Зараз ви читаєте новину «"Бюлетені вкидали пачкою" - Аваков розповів про фальсифікації на виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути