Ексклюзиви
середа, 03 жовтня 2012 14:40

"Быдло тупорылое. Укопаю! Урою, падла!" - на Донеччині "тиснуть" опозицію

"Быдло тупорылое. Укопаю! Урою, падла!" -  на Донеччині "тиснуть" опозицію
У Донецьку точиться боротьба між "Батьківщиною" та Партією регіонів. Фото: ura.dn.ua

Кандидат в народні депутати по округу №52 Донецької області Володимир Рибак (ВО "Батьківщина") розповсюдив відео, зняте на мобільний телефон його колегою-"бютівцем" і одним із членів вибірково комісії Сергієм Покровським.

Як заявляють в штабі Об'єднаної опозиції в Донецькій області, йдеться про події після засідання окружної виборчої комісії пізно ввечері 29 вересня в місті Дзержинську.

На наданому Рибаком відео не зрозуміло, кому належать слова, але виразно чути погрози: "Закрой рот, быдло тупорылое. Укопаю. Урою, падла. Не мотыляй руками. Шо ты базаришь? Тебе нужны проблемы?", і т.д.

Можна зрозуміти, що якісь особи виходять з будівлі органу влади, штовхаються і ображають один одного на вулиці. Потім автор відео повертається в будівлю органу влади і викликає на місце міліцію, називаючи своє ім'я. При цьому повідомляє, що б'ють кандидата в народні депутати Володимира Рибака.

/media/video/458944/1_458944.flv

"Це відео я вирішив викласти тепер, так як раніше намагався щось добитися від міліції, звертався до місцевих ЗМІ і переконався, що це безглуздо", - розповів Рибак.

За його словами, на відео зображені невідомі "блатні", які погрожують йому в присутності його однофамільця і керівника фракції Партії регіонів у міській раді Дзержинська Ігоря Рибака (помічника нардепа Ігоря Шкірі, дзержинського підприємця).

"Таким чином спробували закрити мені рот після того як я виступив на засіданні окружної виборчої комісії в Дзержинську з критикою. На комісії я виступив з приводу численних порушень виборчого закону з боку голови ОВК, заступника, секретаря, які є членами ПР. Я говорив про незаконне пережеребкування членів дільничних виборчих комісій. Сказав, що з 50 суб'єктів виборчого процесу більшість - пустушки, і що якщо ви проводите повторне жеребкування, то треба крутити барабан, вкладати туди жеребки - робити все так само, як і першого разу", - зазначив Рибак.

Кандидат у нардепи заявив, що в його окрузі 384 двійників.

"Це люди, які подали заяви від 2-3 партій. А серед партій є такі, що на весь список один міський телефон на всі 111 дільниць. Коли ми дзвонили по такому міському телефону, то нам відповідали, наприклад, що це лікарня і таких партійців там не знають. Тобто - це партії, що існують виключно на папері. Коли я виступив, ззаду до мене підійшов чоловік і в грубій формі почав мені говорити, щоб я замовк. Виявилося, це місцевий "регіонал" Ігор Рибак - представник кандидата влади Ігоря Шкірі. Він погрожував мені в присутності членів комісії, пропонував вийти, але ми вийшли тільки після закінчення засідання. З цією людиною був невідомий мені її помічник", - розповів Рибак.

Опозиціонер заявив, що зафільмований конфлікт почався під час засідання, а тривав на сходах Дзержинської міської ради, де його намагалися зіштовхнути через перила.

"А коли ми вийшли, виявилося, що там ще троє чоловіків у наколках і спортивних майках. На відео чутні якраз загрози цих невідомих. За моєю інформацією - всі вони раніше судимі. Один з них намагався мене вдарити, але я ухилився. На стіні міськради є камера відеоспостереження. Я вимагав, щоб міліція вилучила це відео, але вахтер просто зідзвонився з керівництвом і не впустив у будинок опергрупу, посилаючись на пізній час", - сказав Рибак.

Автор відео Сергій Покровський повідомив, що нападники, помітивши камеру на стіні міськради, зникли за стіну.

"Це були елементарні братки, вони штовхали Володимира і вели себе жахливо, а його однофамілець просто спостерігав за подіями. Думаю, міліція не хоче розбиратися у цій ситуації, хоча при бажанні це не складно зробити", - сказав Покровський.

За офіційною інформацією Gazeta.ua звернулася до прес-служби УМВС Донецької області.

"Був виклик і був виїзд на місце опергрупи. Оглянули і взяли пояснення, зібрані матеріали передали до прокуратури для прийняття рішення. Дійсно, на дільниці повинна бути камера відеоспостереження, а чи була вона - мені невідомо. Але тілесних ушкоджень у заявника немає", - розповів керівник прес-служби головного управління МВС України Донецької області Ігор Дьомін.

Виклик надійшов у міліцію від Покровського близько 23.00. За його словами, наряд прибув на місце подій через 15 хвилин, до того моменту на місці залишався тільки потерпілий і двоє його однопартійців.

Округ 52 включає міста Донецької області - Дзержинськ, Дебальцеве та Калінінський район міста Горлівки. Тут зареєстровано 9 кандидатів у народні депутати. На сайті Дебальцевської організації ПР вже зараз написано, що переможці парламентських виборів визначені, і в окрузі 52 - це Ігор Шкіря, у якого, на думку ПР, немає конкурентів. Причому, найвищий показник підтримки партія влади має в місті Дзержинську - 54,3%, повідомляє офіційний сайт ПР.

Володимир Рибак - житель Горлівки і один з двох депутатів Горлівської міськради від БЮТ, йому 40 років, він пенсіонер. У 1995-2009 працював в Горлівському МУ УМВС України Донецької області, у відділі кримінального розшуку.

Зараз ви читаєте новину «"Быдло тупорылое. Укопаю! Урою, падла!" - на Донеччині "тиснуть" опозицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

211

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути