четвер, 03 грудня 2009 13:24

БЮТ знову підніме питання про підвищення акцизів на сигарети

БЮТ знову підніме питання про підвищення акцизів на сигарети
БЮТ повторно ініціюватиме підвищення акцизів на тютюнові вироби. Про це в інтерв"ю журналістам заявив депутат від БЮТ Олег Ляшко.

"Сьогодні тютюнові лобісти отримали перемогу у Верховній Раді. І тепер тютюнові компанії продовжуватимуть заробляти мільярди гривень на здоров"ї людей", - зазначив депутат, коментуючи сьогоднішнє нерезультативне голосуванням за законопроект про підвищення акцизів на тютюнові вироби.

"Законопроект, який сьогодні був провалений, давав додатково ресурс до бюджету-2010 майже у 6 мільярдів гривень. Оце ціна питання, яке сьогодні було завалене у Верховній Раді", - додав він.

Водночас Ляшко запевнив, що Кабінет Міністрів і, зокрема, фракція БЮТ і надалі продовжуватимуть ініціювати законопроекти щодо підвищення акцизів на тютюн.

"Уряд Юлії Тимошенко і свідома більшість у парламенті, яка розуміє шкідливість куріння, не зупиняться на сьогоднішній поразці і робитимуть усе, щоб і надалі піднімати акцизи, аби цигарки не коштували дешевше цукерок", - наголосив Ляшко.

Нагадаємо, Верховна Рада відхилила закон "Про внесення змін до законів України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" і "Про ставки акцизного збору на тютюнові вироби".

Парламент не проголосував за прийняття цього закону в новій редакції з частковим врахуванням пропозицій Президента. За це рішення проголосували лише 211 із 433 народних депутатів, зареєстрованих у сесійному залі, передає Укрінформ.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ знову підніме питання про підвищення акцизів на сигарети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути