вівторок, 01 грудня 2009 10:59

Прийняття бюджету-2010 тормозять Ющенко і Янукович - БЮТ

Прийняття бюджету-2010 тормозять Ющенко і Янукович - БЮТ
У БЮТ сумніваються, що до нового року вдасться прийняти новий Бюджетний кодекс, на якому депутати мали б приймати бюджет-2010.

Про це в кулуарах Ради сказав член бюджетного комітету "бютівець" Дмитро Ветвицький.

"Думаю, що перспективи прийняття Бюджетного кодексу дуже незначні. Тому що у залі немає єдиної позиції з цього приводу", - сказав депутат.

Однак, за його слоавми, якщо не вдастья прийняти новий Бюджетний кодекс, а потім парламент приступить до розгляду бюджету-2010, то це буде колізією.

"Потім знову почнуть звинувачувати один одного, що це незаконно і будуть знову один одного тягати за галстуки", - зазначив нардеп.

"Всі працюють проти всіх"

"Тому, як бачимо, на сьогоднішній день і прийняття Бюджетного кодексу, і прийняття нормального держбюджету на наступний рік - туманні. Тому що ніхто не підтримує один одного. Всі працюють проти всіх", - сказав Ветвицький.

Нардеп також зазначив, що розгляд бюджету на 2010 перейшов у політичну площину.

"Проект бюджету був вчасно поданий урядом і були всі можливості його розглянути. Однак напевно Януковичу і Ющенку невигідно його прийняти. Тому вони тормозять бюджетний процес", - припустив нардеп.

Що стосується внесення змін до закону про бюджет-2009, завдяки яким можна взяти гроші на підвищення соцстандартів, то тут Ветвицький вважає, що найкраще було б підняти акцизний збір на тютюнові вироби.

"Це додатково дасть до бюджету приблизно 5 млн грн", - сказав "бютівець". - І, якщо б президент підписав ці зміни, і вони були проголосовані, то ці гроші можна було б давати на зарплати, пенсії та медицину", - зазначив нардеп.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Прийняття бюджету-2010 тормозять Ющенко і Янукович - БЮТ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути