пʼятниця, 10 червня 2011 18:22

БЮТ попросить Пшонку відпустити Тимошенко закордон

БЮТ попросить Пшонку відпустити Тимошенко закордон

Фракція "БЮТ-Батьківщина" у Верховній Раді готує звернення до генерального прокурора з вимогою скасувати підписку про невиїзд для Юлії Тимошенко і дати їй можливість вільно пересуватись як по Україні, так і за її межами.

Як повідомила прес-служба БЮТ, про це заявив перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

За його словами, народні депутати від опозиційних фракцій також збирають підписи під зверненням до судів щодо негайного звільнення з-під варти Юрія Луценка, Анатолія Макаренка, Ігоря Діденка, Валерія Іващенка та інших політв'язнів на підставі виконання резолюції Європейського парламенту "Справи Юлії Тимошенко та інших членів колишнього уряду".

"Ми переконані, що зараз як Генеральна прокуратура, так і ті, хто, одягнувши суддівські мантії, робить судочинство, а, фактично, порушують всі права в Україні, зобов'язані не компрометувати власну країну, не протиставляти Україну Європейському Союзу, а терміново виконати ті позиції, які відображені в цій резолюції, і повернути нашу державу до правового поля, припинити політичні репресії", - наголосив Турчинов.

Він повідомив, що партія "Батьківщина", Блок Юлії Тимошенко, фракція "БЮТ-Батьківщина" в парламенті беруть на контроль виконання українською владою резолюції Європарламенту по Україні. 

Нагадаємо, Європейський парламент (ЄП) підтримав резолюцію з критикою на адресу української влади про застосування кримінального права в якості інструмента для досягнення політичних цілей.

Резолюція була прийнята простою більшістю голосів у рамках пленарного засідання Європарламенту в четвер у Страсбурзі після дискусії.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ попросить Пшонку відпустити Тимошенко закордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути