вівторок, 14 червня 2011 11:04

БЮТ побачив, як Україна загубила репутацію

БЮТ побачив, як Україна загубила репутацію

Україна могла дати сигнал усьому світу: в державі є правосуддя, є Конституція, є закони, що захищають права людини. Але чудову нагоду поправити репутацію – втрачено.

Про це під час свого виступу у Верховній Раді заявив голова фракції "БЮТ-Батьківщина" Іван Кириленко.

Разом з тим, опозиціонер зауважив, що шанс зберегти обличчя і реноме партнера Європейського Союзу в України ще є.

"Потрібно просто і чітко виконати резолюцію Європарламенту, де чорним по білому ясно записано: стоп кримінальному переслідуванню, як засобу досягнення політичної мети; зупинити вибіркове і неправомірне застосування судової системи; українська влада повністю відповідальна за недопущення політичних репресій; політичне переслідування не повинно заважати вільній політичній діяльності опозиційних лідерів і їх роботі з виборцями", - зазначив Кириленко.

На його переконання, потрібно негайно скасувати підписку про невиїзд Юлії Тимошенко та надмірні заходи проти інших представників опозиції.

"Отже, ми чітко вимагаємо: не обговорювати і ревізувати, а невідкладно виконати резолюцію найвпливовішої міжнародної структури, якою безумовно є Європейський парламент. І не доводити таким чином справу до Європейського суду з прав людини. Бо його можливим і очікуваним рішенням буде завдано непоправного удару по іміджу нашої не влади, а самої держави України", - резюмував Кириленко, додавши, що таким чином він звернувся до президента Віктора Януковича та Генпрокуратури.

Нагадаємо, раніше Європарламент ухвалив чергову резолюцію щодо українського питання. У ній він розкритикував українську владу за вибіркове застосування правосуддя, а також закликав скасувати підписку про невиїзд для екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ побачив, як Україна загубила репутацію ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути