вівторок, 10 червня 2008 10:23

БЮТ про Рибакова: "Ми зробимо все, щоб у сесійну залу він більше не потрапив"

БЮТ розробляє "комплексну програму", спрямовану на те, щоб надалі уникнути виходу окремих депутатів з коаліції.

Представники БЮТ підтвердили "Комерсант-Україна", що у фракції "працюють над пошуком юридичних механізмів", які дозволили б позбавити депутатського мандата Ігоря Рибакова, який у п"ятницю заявив про вихід із коаліції.

Як відомо, Конституцією передбачено дострокове припинення повноважень народного депутата за його власним бажанням (у випадку подачі відповідної заяви) або ж у результаті його виходу з фракції.

За словами співрозмовників газети, підставою для ухвалення рішення про припинення депутатських повноважень Рибакова стане написана ним же заява про вихід із коаліції.

"На сьогодні у Конституції є пряма норма про застосування імперативного мандата до людини, яка не хоче працювати у фракції. Рибаков сказав, що він більше не хоче працювати в коаліції, яка складається з двох фракцій, до однієї з яких він належить. Тому можна говорити про те, що Рибаков не хоче працювати й у цій фракції, а відповідно, і про те, що йому більше не потрібен депутатський мандат", - сказав депутат БЮТ Валерій Писаренко.

Утім, у БЮТ натякають, що цим рішенням заходи щодо Рибакова не обмежаться. "Ми зробимо все, щоб у сесійну залу він більше не потрапив. Починаючи з вівторка в народного депутата Рибакова щодня буде як свято", - пообіцяв співрозмовник видання в керівництві фракції.

За його словами, частина відповідних заходів буде прийнята уже у вівторок, інші – протягом тижня. "І кожен з них буде святом для депутата, яке відбиватиме в нього бажання з"являтися не тільки в сесійній залі, але й у її околицях", - підкреслило джерело в БЮТ.

Утім, далеко не усі в БЮТ вважають, що уникнути виходу депутатів із фракції в майбутньому можна за допомогою юридичних норм. "Я знаю тільки один превентивний захід – не набирати лайна у список", - заявив заступник голови фракції Олег Білорус.

Між тим, про намір ужити заходів стосовно депутатів, які заявили про вихід із коаліції, говорять і у фракції "НУ-НС", депутат якої Юрій Бут також вирішив вийти з коаліції.

"Ми його (Бута) виженемо – у сесійну залу він, як і Рибаков, більше не увійде. У нас достатньо механізмів для цього", - повідомив заступник голови фракції "НУ-НС" Тарас Стецьків.

Зокрема, за інформацією "Комерсанта", перед юристами фракції поставлено завадання "знайти можливість покарати" депутатів, які подали заяви про вихід із коаліції.

Заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Лавринович вважає, що в БЮТ і "НУ-НС" є лише один спосіб позбавити Рибакова і Бута мандатів. "Якщо вони зможуть ухвалити закон, що встановлює норму про імперативний мандат для депутатів парламенту, то до винесення рішення Конституційного Суду за цим законом мінімум 2-3 місяці вони зможуть ним користуватися. Це вичерпний варіант", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ про Рибакова: "Ми зробимо все, щоб у сесійну залу він більше не потрапив"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути