Ексклюзиви
понеділок, 14 квітня 2014 11:48

БЮТ намагається втримати владу, жертвуючи східними областями - експерт

БЮТ намагається втримати владу, жертвуючи східними областями - експерт
Фото: radio24.ua

Зараз відбувається другий етап захоплення України. Дуже скоро буде третій етап — це коли на материкову Україну увійдуть власне самі російські частини.

Так думку в коментарі Gazeta.ua висловив військовий експерт Олексій Арестович.

На його думку Росії потрібен сухопутний коридор до Криму

"Зараз на півострові закінчується як паливо, так і основні продукти. Їх поставки не можна здійснити ні через повітря, ні через море. Значить необхідно пробити коридор через Донецьку область — Маріуполь, Херсон. Якщо подивитися географію протестів, то захоплюється перехрестя доріг Ростов — Харків і Луганськ- Дніпропетровськ. Там знаходяться військові склади, колишні аеродроми, які можна використовувати хоча б для посадки вертольотів, залізнодорожні вузли. Незабаром слід очікувати удару на Одесу", - припустив експерт.

Однак, на його думку, основна загроза національної безпеки України йде не від Володимира Путіна, а від нинішньої української влади. "В ній або дилетанти або зрадники, або суміш того й іншого", - сказав Арестович.

Він переконаний, що наразі реалізовується сценарій щодо зриву виборів в Україні.

"Нинішня влада повністю втратили контроль над силовими структурами і не здатна ні до чого. Крім того у БЮТ (а фактично її представники нині при владі) є величезне бажання за будь-яку ціну втримати владу, навіть ціною здачі деяких областей. Фактично зараз реалізується сценарій по зриву виборів. Ми зможемо зробити хоч щось розумне тільки у тому випадку, коли приберемо цю владу. Повністю змінимо керівництво силового блоку. Наприклад поставимо міністром оборони Кабаненка, а керівником СБУ — Смєшка", - зазначив експерт.

Він зауважив, що нині Захід діє за старою докризовою логікою, ніби санкції подіють на Росію, проте не виключив військової допомоги з боку західних країн.

"Думаю, якщо підуть російські війська, вони намагатимуться втручатися за умови, якщо ми будемо чинити опір. Бо якщо росіяни швидко все захоплять як у Грузії, то Захід з його колективним методом прийняття рішення нічого не встигне зробити до того, як пів України стане вже не українською", - сказав Арестович.

Прогнозуючи подальший розвиток ситуації на сході України експерт зазначив: "Росіянам вдасться пробитися до півдня. Адже ніхто воювати не хоче і не може. Якщо колону Національної гвардії щойно призвану і таку сміливу роззброюють бабусі і дідусі, а вони навіть в повітря не стріляють, то уявіть як воно буде далі. Ми можемо виграти цей конфлікт, але виграють ті люди, які до початку конфлікту не знали з якої сторони братися за автомат. Це буде якась небесна тисяча або небесний батальйон з простих патріотів, які будуть партизанити".

 

Зараз ви читаєте новину «БЮТ намагається втримати владу, жертвуючи східними областями - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути