вівторок, 30 квітня 2013 17:09

"Будь-яка свідома людина виводитиме гроші з України і не хотітиме тут бізнесу" - експерт про статки Кличка

"Будь-яка свідома людина виводитиме гроші з України і не хотітиме тут бізнесу" - експерт про статки Кличка
На думку експерта, оприлюднення декларації про доходи особливо не вплине на електоральний рейтинг Кличка. Фото: Анатолій БАБАК

Політичний експерт Євген Золотарьов називає нормальним і правильним те, що лідер УДАРу Віталій Кличко тримає всі свої статки за кордоном, не відкриваючи бізнесу в Україні.

Про це політичний і громадський діяч розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Я вважаю, що це нормально, - говорить він. - Навіть це добре і правильно, коли у політика є якісь заробітки і він точно не йде у політику для того, щоб якось вижити. І вірогідність того, що він використовуватиме політику як бізнес - усе-таки менша. Тому що бізнес-інтересів у нього, слава Богу, немає. Тобто бізнесу в Україні у Кличка немає, статків теж".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко торік заробив $5 млн у Німеччині, а українську зарплату перераховував у дитбудинок

За словами Золотарьова, будь-яка тверезо мисляча людина не стане зберігати свої гроші в Україні.

"На місці Кличка, як і на місці іншої багатої людини, я теж би уникав того, аби гроші перебували в Україні. Бо це країна з фіскальними органами, які більше схожі на бандитів, ніж на якісь державні інституції. Тому будь-яка тверезо мисляча людини, звичайно, буде намагатися гроші з України виводити або не мати тут бізнесу. І це триватиме допоки зберігатиметься ця система", - заявив він.

Експерт також запевнив, що оприлюднення декларації про доходи особливо не вплине на електоральний рейтинг лідера УДАРу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кличко чекає, доки влада дозріє і впаде йому в долоні" - політолог Бушанський

"Оприлюднення своєї декларації - це абсолютно правильний крок, тому що це правда і це відверто. Із точки зору електоральних ризиків, звичайно, громадяни старшого віку, які виросли в Радянському Союзі, все це трактуватимуть у невигідному для Віталія сенсі. Але, я думаю, що ці люди і так не є його виборцями, а прихильниками Партії регіонів і комуністів", - підкреслив Золотарьов.

Нагадаємо, лідер партії УДАР Віталій Кличко задекларував 11 204 грн сукупного доходу за 2012 рік. Сума доходів, отриманих за межами України (у Німеччині), за 2012 рік становить $5 млн. У декларації також зазначено, що сума коштів, які належать Кличку, на рахунках у банках або інших фінустановах, становить 121 342 842 грн (вся сума - за кордоном).

Зараз ви читаєте новину «"Будь-яка свідома людина виводитиме гроші з України і не хотітиме тут бізнесу" - експерт про статки Кличка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути