четвер, 16 лютого 2012 12:23

Спецтема: Луценко за ґратами

Брат Балоги заступився за Луценка, хоча раніше критикував його

Брат Балоги заступився за Луценка, хоча раніше критикував його

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко має бути звільнений і виправданий.

Про це заявив лідер Єдиного Центру, народний депутат від НУ-НС Василь Петьовка.

За його оцінкою, всі зібрані докази винуватості колишнього керівника МВС у нібито службових зловживаннях є нечіткими і дуже непереконливими. Сторона обвинувачення не надала жодних беззаперечних аргументів, які б вказували на корисливі мотиви у діях Луценка. Прокурорські слідчі конструювали цю справу з розрізнених і непоєднуваних фрагментів. Переважна більшість свідків чітко вказали, що Луценко чистий перед законом.

"Це означає, що імовірний обвинувальний вирок суду не буде сприйнятий громадськістю. Більше того, буде створено ще один яскравий приклад політичної заангажованості судочинства в Україні. У разі засудження екс-міністра за фактичної відсутності доказів його вини позиції України в демократичному світі, і без того досить нестійкі, зазнають додаткових руйнівних деформацій. Захід може остаточно відвернутися від нас", - наголосив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петьовка чесно зізнався, що літав в особистих цілях

Петьовка звертає увагу, що висунуті Луценку звинувачення непорівнянні з випадками колосальних зловживань в органах влади, які вже стали відомі суспільству.

"Корупція не в тому, що міліціонери святкували в палаці "Україна" чи водій міністра якось не так був оформлений на роботу. Про багатомільйонні нечисті оборудки чиновників різного рівня, у тому числі й високих посадовців, відкрито пише преса. Про хабарництво і підкуп, які вразили всю державну службу, не знають тільки інопланетяни. Скандал у Верховній Раді з півмільйоном доларів, які пішли на операцію "чікі-пікі", є значно вагомішою підставою для прокурорського реагування, ніж той дріб'язок, який закидають Луценку", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко нарахував у "макулатурі" обвинувального висновку 61 випадок брехні

На думку нардепа, ще зберігаються політичні і правові можливості для того, щоб завершити справу екс-міністра його виправданням і звільненням. Судовій владі потрібно продемонструвати свою незалежність і об'єктивність.

Як відомо, Петьовка є двоюрідним братом Віктора Балоги, який працює в уряді Миколи Азарова і є міністром з надзвичайних ситуацій.

2008 року Петьовка жорстко критикував тоді ще главу МВС Юрія Луценка і звинувачував у некомпетентності. Луценко, у свою чергу, закидав братам зловживання службовим становищем і корупцію. Також Петьовка голосував за відставку Луценка з посади міністра.

Зараз ви читаєте новину «Брат Балоги заступився за Луценка, хоча раніше критикував його». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути