четвер, 16 лютого 2012 11:44

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко назвав чотири причини свого арешту

Луценко назвав чотири причини свого арешту

Колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що опиниться за ґратами не через боротьбу чинної влади з корупцією.

Про це він сказав сьогодні у своєму заключному слові під час судового засідання У Печерському районному суді Києва.

За його словами, дії, які йому інкримінують як злочин, здійснювали та здійснюватимуть усі міністри внутрішніх справ.

"Я не раз проходив чистилище: втрату посад, роботу в опозиції та зради. Але зараз відчуття Рубікону найвідчутніші ... Я не перша людина, яка оцінює своє життя, будучи закованою. Тому я хочу зрозуміти, чому опинився у в'язниці", - наголосив Луценко.

Екс-міністр розповів, що вбачає чотири причини свого ув'язнення, першою з яких є помста представників нинішньої влади за страх, який вони відчували за часів його перебування на посаді глави МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко запевняє, що прокуратура не використовувала жодного доказу

"Друга - це відплата за вибори президента 2010 року. За те що я зайняв чітку та принципову позицію по недопущенню фальсифікацій. МВС разом із Центрвиборчкомом викреслили зі списку виборців понад мільйон "мертвих дух" на Сході та Півдні України ... Якби тоді Ющенко особисто не подзвонив президенту Грузії із вимогою відкликати їхніх спостерігачів з України, яких я запросив, ніякого президента Януковича не могло би бути", - додав підсудний.

Третя причина, на переконання екс-міністра, полягає у бажанні публічно покарати його разом з колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко за Майдан, символами якого вони стали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пацани прокурори" просять для Луценка 4,5 роки, аби не допустити його до виборів - дружина

Четвертою причиною Луценко вважає згортання демократії, на що, за його словами, Партія регіонів спрямовує "всі сили та гроші".

Він нагадав, що свого часу дав слово Тимошенко та виборцям, що буде для неї союзником. Тоді, як розповів Луценко, "регіонали" йому пояснили, що це шлях до в'язниці.

"Тоді, у 2009-2010 роках, я відповідав: не вмію бути опозиціонером у дозволеній мірі та дозволений час. Звичка здавати гетьмана після поразки відійшла у минуле", - додав колишній урядовець.

Зараз ви читаєте новину «Луценко назвав чотири причини свого арешту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути