четвер, 29 вересня 2022 20:18

Спецтема: Війна Росії проти України

"Борітеся з російською владою" – Зеленський звернувся до народів Кавказу і Сибіру

"Борітеся з російською владою" – Зеленський звернувся до народів Кавказу і Сибіру
Президент України Володимир Зеленський сказав про спротив злочинній мобілізації в Росії. Фото: Facebook.com/zelenskiy.official

Президент України Володимир Зеленський звернувся до народів Кавказу, Сибіру та інших корінних народів Російської Федерації.

Зеленський закликав народи боротися зі злочинною російською владою. Повідомляє Gazeta.ua.

"Дагестанці не повинні гинути у підлій і ганебній війні Росії. Чеченці, інгуші, осетини, черкеси і будь-який інший народ, який опинився під російським прапором. Загалом майже 200 народів. Ви знаєте, хто відправляє вас усіх воювати до України. Той, хто відправляє, хоче зробити вас "вантажем 200", – звернувся президент.

Зеленський сказав про спротив злочинній мобілізації, якою "російська влада хоче перекрити провал своєї кадрової армії і своїх злочинних наказів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я каюсь" – показали полоненого москвича, якого мобілізував Путін

"Боріться, щоб не загинути. Захищайте свою свободу зараз на вулицях і площах, щоб не довелося потім воювати у горах і лісах просто за своє право жити, коли російська влада почне наступні хвилі мобілізації. Боріться. Поборете", – сказав Зеленський.

21 вересня президент країни-агресорки РФ Володимир Путін оголосив мобілізацію. Того ж дня протести проти мобілізації відбулися в Москві, Санкт-Петербурзі й низці російських міст.

У Республіці Дагестан місцеві жителі вступають у сутички з поліцією.

Остаточно знищивши громадян, які можуть усвідомлювати крах російської державності, Путін сподівається позбутися протестів проти війни, повідомила українська розвідка.

Зараз ви читаєте новину «"Борітеся з російською владою" – Зеленський звернувся до народів Кавказу і Сибіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути