четвер, 07 липня 2011 17:19

Борису Нємцову заборонили покидати Росію

Борису Нємцову заборонили покидати Росію

Співголова російської опозиційної партії "За Росію без свавілля і корупції" Борис Нємцов вважає заборону на свій виїзд за межі Росії політичною помстою опозиціонерам з боку кремлівського режиму.

Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Це політична помста, - сказав він телефоном із Страсбургу, де бере участь у засіданнях Європарламенту. - Це помста за наші антикорупційні доповіді "Путін. Підсумки" і "Путін. Корупція". Помста за нашу принципову позицію у зв'язку з прийдешнім фарсом під назвою "парламентські вибори", до яких не допущена жодна з опозиційних партій. Це помста за нашу позицію щодо заборони виїзду за кордон негідникам, які знищили вільні вибори і свободу слова".

На запитання, чи будуть опозиціонери домагатися відміни цього рішення, Борис Нємцов сказав: "Так. Ми подамо до суду".

Як повідомлялося раніше, співголовам російської опозиційної партії "За Росію без свавілля і корупції" Борису Нємцову і Володимиру Мілову заборонено на півроку виїзд за межі території Росії. Відповідне рішення ухвалено управлінням Федеральної служби судових приставів Росії по Москві. Підставою стало невиконання ухвали суду про спростування недостовірної інформації щодо співвласника найбільшої в РФ нафтотрейдингової компанії Gunvor Геннадія Тимченка. У доповіді "Путін. Підсумки. 10 років" автори доповіді віднесли бізнесмена до "старих друзів Путіна", які після приходу політика до влади "перетворилися на доларових мільйонерів".

Зараз ви читаєте новину «Борису Нємцову заборонили покидати Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути