вівторок, 01 лютого 2022 16:42

Борис Джонсон прибув в Україну

1 лютого прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон прибув з офіційним візитом в Україну.

Серед його планів зустріч з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє телеканал Sky News.

Автор: скріншот із відео
  Прем'єр Великої Британії Борис Джонсон прибув в Україну
Прем'єр Великої Британії Борис Джонсон прибув в Україну
"У програмаі візиту Бориса Джонсона - зустріч з президентом України для обговорення агресії з боку Росії, оголошення про виділення Україні допомоги на $118 млн", - зазначається у повідомленні.
"Як друг і демократичний партнер, Велика Британія продовжуватиме відстоювати суверенітет України перед обличчям тих, хто прагне її знищити", - написав Джонсон у Twitter перед вильотом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава МЗС Британії не приїде в Україну - захворіла на Covid-19

Під час розмови із Зеленським Джонсон також планує підняти питання про п'ятого президента України Петра Порошенка, повідомляє ZN.UA. Колишній посол Сполученого Королівства в Києві Тімоті Барроу, який має вплив на формування політики щодо України в британському МЗС, є прихильником Порошенка. Це вплинуло на сприйняття Лондоном того, що відбувається в Україні, а також на тематику переговорів Джонсона із Зеленським.

Після візиту в Україну глава британського уряду планує провести телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, щоб закликати його до деескалації ситуації довкола України.

Україна, Британія і Польща створюють новий малий безпековий альянс. З ініціативою започаткування такої тристоронньої співпраці у жовтні 2021 року виступила Україна.

Новий формат не прив'язаний до локальної географії - це об'єднання країн, які поділяють спільні принципи, прагнуть зміцнювати безпеку та розвивати торгівлю, готові до конкретних дій.

Зараз ви читаєте новину «Борис Джонсон прибув в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути