понеділок, 31 грудня 2012 19:34

Бондаренко: "Влада користується толерантністю українців, сідає їм на голови та звішує ноги"

Бондаренко: "Влада користується толерантністю українців, сідає їм на голови та звішує ноги"
Володимир Бондаренко. Фото: news.liga.net

Поки з бюджету виділяються надфінансування на прокуратуру та інші органи влдаи, Київ залишається без "швидкої" допомоги.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від "Батьківщини" Володимир Бондаренко.

Він наголосив, що у бюджеті на 2013 рік, підписаному президентом Віктором Януковичем, значно збільшилися витрати на силові структури.

"Прокуратурі позаторік додали мільярд, торік приблизно стільки ж, зараз – знову те саме. Це у нас такий орган, який постійно треба підсилювати. Це той орган, який сьогодні може впливати і впливає на судову систему глобально, суди і пальцем не можуть поворухнути. МВС без погодження з прокуратурою не може підготувати жодну справу до суду – тільки треба завізувати у прокурора. У нас зараз дуже потужно розробляється ця система", - наголосив Бондаренко.

Парламентар додав: "Крім того ще Нацбанк може дозволяти собі щось ремонтувати  чи створювати нові бази відпочинку. Шалені гроші  ідуть  і на інше обслуговування влади".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У кожному райвідділі міліції з людей вибивають зізнання - правозахисник

Водночас, за словами нардепа, у столиці країни Києві немає грошей навіть на "швидку" допомогу. "Для забезпечення Києва "швидкою" допомогою необхідно сплатити борг у 2,5 млн грн. Грошей же у Києві немає. Хоча це, в принципі, невеликі гроші, бо це власне півдня утримання Януковича. Однак столиця України залишилася фактично без швидкої допомоги".

Він переконаний, що влада абсолютно не зважає на те, що про неї думають люди.

"Влада показує абсолютне нерозуміння справжніх проблем суспільства. Але поки вона користується такою собі толерантністю українського суспільства, його порядністю і сідає на голову та звішує ноги. І те що відбувається у Києві останнім часом, зокрема з Гостинним двором – це яскравий тому приклад. Якби те саме відбувалося у Франції чи Німеччині, то це б викликало велике національне обурення і влада була б зметена. Однак українці терпляче дивляться на це, спостерігають", - обурився парламентар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У профспілці освітян впевнені, що вчителі не вийдуть протестувати через затримку зарплат

Він додав: "Деяку частину суспільства підкуповують дутими соціальними програмами, які ніколи не будуть здійснені. Янукович нагородив маячню і назвав це соцініціативами, а насправді це абсолютно нереальні програми і воно ніколи не будуть здійснені. Ми сьогодні живемо в унікальному світі, де одні не знають, куди гроші подівати, інші не знають, де їх взяти, треті роблять з ними що хочуть".

Зараз ви читаєте новину «Бондаренко: "Влада користується толерантністю українців, сідає їм на голови та звішує ноги"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

84

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути