вівторок, 25 грудня 2012 17:51

Києву помстяться за вибори жебрацьким бюджетом на 2013-й рік

Києву помстяться за вибори жебрацьким бюджетом на 2013-й рік
Фото: politics.comments.ua

Київ ще два місяці житиме без бюджету. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив заступник голови фракції партії "УДАР" в Київраді Андрій Странніков.

"Я вважаю столичний бюджет 2013 року — банальною, цинічною помстою киянам за їхній політичний вибір. Бо ті показники, які в нього закладені, не дають нормально розвиватися місту. Тому  ми його не підтримали. Прогнозую, що без основного документу Київ житиме до кінця першого кварталу. Бюджетна сфера фінансуватиметься так, як у 2012-му, але грошей вистачатиме впритик. Не наповнюватиметься лише спеціальний фонд. Тобто всі реконструкції, будівництва за бюджетні гроші не проводитимуться", - сказав Странніков.

Політик сподівається, що Адміністрація президента захоче продовжити свій діалог з урядом, щоб переконати Верховну Раду внести зміни в держбюджет, "щоб трохи попустити Києву фінансову удавку".

На його думку, "регіонали" спеціально прагнуть зробити Київ дотаційним.

"Є версія, що регіони свідомо так роблять, аби спалити свою власну кандидатуру за те, що не впорався на парламентських виборах, і не забезпечив перемогу представників влади в мажоритарних округах. Це банальна помста. Готують іншу кандидатуру на червень. Інший варіант полягає в тому, що навпаки — показують, що є проблема з державним бюджетом, а Попов захищає, показує зуби. Мовляв, не можна приймати такий бюджет. Київрада слухається — не приймає. Після цього центральна влада йде йому на поступки і вносить зміни до бюджету. Попов виходить переможцем і рятівником всіх киян", - зазначив Андрій Странніков.

На брифінгу 25 грудня секретар Київради Галина Герега заявила, що депутати Київради прийняли бюджет лише до розгляду. Звернулися до президента, прем'єр-міністра та парламенту, щоб вони переглянули його. За її словами, скоріше за все бюджет приймуть у другий половині січня.

Зараз ви читаєте новину «Києву помстяться за вибори жебрацьким бюджетом на 2013-й рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути