Ексклюзиви
пʼятниця, 21 грудня 2012 16:00

Маємо всі необхідні документи на реконструкцію Гостинного двору - директор "Укрреставрації"

Маємо всі необхідні документи на реконструкцію Гостинного двору - директор "Укрреставрації"
Дмитро Ярич. Фото: glavcom.ua

Публічне акціонерне суспільство "Укрреставрація" має всі необхідні документи на реконструкцію Гостинного двору. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів директор "Укрреставрації" Дмитро Ярич.

"Наш проект немає ніякого відношення ні до захоплень, ні до рейдерських атак. У мене існує договір оренди. Всі необхідні документи для початку робіт у мене є. Землю виділила Київрада", - розповів Дмитро Ярич.

Дмитро Ярич розповів, будівля знаходиться у державній власності і взята в оренду до 2019 року. Інвестиції в проект склали близько 200 мільйонів гривень. Інвестори — це акціонери "Укрреставрації".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рейдери знову атакували Гостинний двір. Міліція мовчки спостерігала

"Більшість активістів, які там виступали, не знали про наявність у нас документів. Вчора я публічно пообіцяв пану Луценко проте,що у них є можливість приєднатися до меморандуму, який був запропонований літом. Ми домовились на умови на яких буде відбуватися ця реконструкція", - розповів директор "Укрреставрації".

За його словами, Гостинний двір збираються реконструювати за два роки.

"Там буде торгово-офісний центр. Має бути офіс компанії, яка керуватиме торгівлею. І ми розглядаємо чи там буде банк. Зовні будівля не зміниться, стане тільки краще. Зверху з'явиться прозорий дах, який накриє цю будівлю. Висота будівлі не зміниться, але корисна площа додасться, бо зараз горище не використовується", - розповів Дмитро Ярич.

Він додав, що навколо Гостинного двору потрібно відновити два сквери та замінити тротуарну плитку.

"На нашу адресу був лист з Київської державної адміністрації з проханням, якщо є така можливість після ведення у експлуатацію будівель прийняти участь у благоустрої двох скверів, або хоча б одного з них. Тому зараз прийняли рішення взяти фінансову участь, якщо нам дадуть таку можливість, виконати благоустрій прилеглого скверу імені Сагайдачного", - розповів Дмитро Ярич.

Зараз ви читаєте новину «Маємо всі необхідні документи на реконструкцію Гостинного двору - директор "Укрреставрації"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути