субота, 21 січня 2012 06:00

Бойко не вірить, що Росія може подати до суду: ми все прорахували

Бойко не вірить, що Росія може подати до суду: ми все прорахували

Україна купуватиме стільки газу, скільки їй необхідно і суду через це не боїться.

Про це в ефірі телеканалу "Інтер" заявив міністр палива і енергетики Юрій Бойко.

"Ми послали заявку ще 20 травня на закупівлю річного обсягу 33, від котрого мінімальний обсяг, який рахується від принципу "качай і плати" - 27, що взагалі то дозволяє нам декларувати, що ми купимо тільки 27. Це дає можливість зекономити", - пояснив міністр.

Відповідаючи на запитання, чи не зможе Росія через зменшення обсягів закупівлі газу подати на Україну до Стокгольмського арбітражного суду, Бойко запевнив, що всі варіанти прораховано і ризику немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російській газ Україні не потрібен взагалі - Гриценко

"Я з повною відповідальністю можу сказати, що ми як країна будемо закуповувати газу стільки, скільки потрібно для нашої економіки. І ми варіанти (можливість судового процесу - Gazeta.ua) прорахували перш, ніж приймати таке рішення", - заявив міністр.

Він додав: "У нас все це, звичайно, опрацьовано і ми з повною відповідальністю йшли на зменшення закупівлі обсягів газу, оскільки ми сказали російським партнерам так: ми не можемо купувати і ми змушені перейти на альтернативні види сировини. Якщо газ подешевшає, ми його закупимо більше. Якщо ні - ми щороку будемо знижувати споживання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів помітили позитивні сигнали з переговорів з Росією

Бойко також уточнив, що в української сторони є "важелі, які дозволяють з упевненістю говорити про те, що ніяких негативних наслідків для нашої сторони не буде".

"Я думаю, що російська сторона може діяти так, як їй заманеться, але з урахуванням підготовчої роботи, яку ми проводимо, ми впевнені у своїй правоті", - додав глава міністерства енергетики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії заговорили про енергетичну небезпеку

Бойко також не заперечує, що в переговорному процесі з РФ є дуже багато спірних питань і не завжди знаходиться компроміс. "Я вважаю, що ми зараз вже суттєво наблизилися до цього (компромісу). Але ми питання, які мають для нас принципове значення, будемо відстоювати. У тому числі і обсяг закупівлі газу", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Бойко не вірить, що Росія може подати до суду: ми все прорахували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути