пʼятниця, 20 січня 2012 11:48

Російській газ Україні не потрібен взагалі - Гриценко

Російській газ Україні не потрібен взагалі - Гриценко

Народний депутат України, голова парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони, лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко зазначає, що російський газ Україні не потрібний.

"Не може бути стратегічного партнерства між державами, коли одна з них стоїть перед іншою на колінах, платить більше, ніж будь-яка розвинута, економічно сильніша держава. Росія ж Україну принизила тричі: у 2006, 2009 і 2010 роках", - заявив політик в ефірі телеканалу ТВі, повідомляє його прес-служба.

Коментуючи взаємовідносини України з РФ на тлі газових перемовин, він зазначив, газові угоди 2006 року, коли переговори проводилися під патронатом Ющенка, 2009 року, коли перемовини вела Тимошенко, але угоду погоджували президенти двох держав, а також контракти "газ в обмін на флот" у 2010 році – це зрада національних інтересів і удар по незалежності нашої держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії заговорили про енергетичну небезпеку

"Наприкінці грудня 2008 року була досягнута домовленість двох прем'єрів – Путіна і Тимошенко – про ціну на газ у 235 доларів за тисячу кубометрів. Після того, коли президент Ющенко відкликав голову НАК "Нафтогаз" Дубину з переговорів, Росія в особі керівництва держави вибухнула і заломила ціну. Тому не можна сказати про персональну винуватість когось одного. Тоді влада діяла в режимі "чим гірше – тим краще". У такій ситуації відстоювати національні інтереси неможливо. Росія грала і зіграла проти України", - розповів Гриценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна розуміє, що в арбітражі не вирішить газове питання - Затулін

Враховуючи усі наведені приклади, лідер "Громадянської позиції" впевнений - висновок простий: російській газ Україні не потрібен взагалі.

"Нехай Росія заламує ціну хоч мільйон доларів за тисячу кубів блакитного палива. У нас достатньо газу власного видобутку та інших ресурсів, щоб покрити потреби країни", - підкреслив Гриценко.

Зараз ви читаєте новину «Російській газ Україні не потрібен взагалі - Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

96

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути