пʼятниця, 11 лютого 2011 13:31

Богословська придумала, що гречка подорожчала з провини США та ЄС

Богословська придумала, що гречка подорожчала з провини США та ЄС

Зростання цін на продовольчі товари відбувається через подорожчання вартості сировини на світових ринках і спекуляцій у торговельних мережах.

Про це заявила народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Інна Богословська в ефірі програми "Діалоги: аналітика" на каналі UBC.

Крім природних катаклізмів, що вплинули на світові запаси продовольства, депутат також назвала спекуляції "світових ділків" на тлі світової економічної кризи.

"Ми знаємо прекрасно, що подорожчали значно овочі та фрукти скрізь у світі, тому що там повені, там посухи, і це об'єктивний чинник. І насправді світові ділки, які тримають в руках всесвітню економіку, дуже радісно переключилися на цю тему, бо вона їм дозволяє не говорити про іншу проблему, яку викликало підвищення цін, - про цілком безграмотний вихід з фінансової кризи 2007-2008 років", - заявила Богословська.

Вона нагадала, що раніше низка світових фахівців у сфері економіки, в тому числі Нобелівських лауреатів, говорили про те, що друкування грошей, незабезпечених реальної масою товарів і послуг, призведе до того, що через 2-4 роки почнеться значне зростання цін.

"Кілька трильйонів доларів були надруковані Сполученими Штатами Америки, кілька трильйонів євро були випущені Єврозоною. Це викличе безумовний колапс на валютних ринках, знецінюються всі валюти. Світові лідери колись голосно, 2-3 роки тому, а зараз тихо в кулуарах ведуть найактивніші переговори про те, що ж робити з резервними валютами, тому що долар слабшає, євро слабшає, сталося кілька процесів, які є зараз, ну, я б сказала маркерами дуже серйозних трансформацій на валютних ринках", - підкреслила парламентарій.

Нагадаємо, раніше у "Регіонах" у подорожчанні гречки звинувачували уряд Юлії Тимошенко.

Обком

Зараз ви читаєте новину «Богословська придумала, що гречка подорожчала з провини США та ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути