понеділок, 16 січня 2012 12:20

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Богословська розвінчала три міфи про Тимошенко

Богословська розвінчала три міфи про Тимошенко

Газові контракти, підписані колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко у 2009 році, поставили українську економіку на коліна перед іншими країнами світу.

Про це на прес-конференції заявила нардеп-регіонал, голова тимчасової слідчої комісії з питань газових угод 2009 року Інна Богословська, передає кореспондент Gazeta.ua.

"Безумовно, ці три року розсіяли усі міфи, які ми мали під час підписання газових угод. Перший міф - уряд Тимошенко назвав цю подію найкращою газовою угодою в історії України. Сьогодні ми бачимо, що це найганебніша угода, яка зробила з України абсолютно економічно залежну від Росії", - сказала Богословська.

Крім того, політик заявила, що міф про порятунок Тимошенко України розвінчаний тим, що під час підписання газових угод Україна мала запас газу на три-чотири місяці і величезні переваги у перемовинах з Росією.

"Україна мала можливість отримати для себе дуже вигідні умови. Але за рахунок інтересів власної країни були забезпечені інтереси, перш за все, Росії та Європи, яка отримала неєвропейські ціни на транзит, які сидять в ціні газу для європейських споживачів", - наголосила регіоналка.

Таким чином, на думку парламентарія, Тимошенко "здала інтереси власної держави, забезпечивши інтереси наших економічних партнерів і конкурентів".

"Третій міф про те, що в Україні з'явився лише один відповідальний політик - Тимошенко. Насправді ми бачимо, що вона підставила під кримінальну відповідальність колишніх керівників "Нафтогазу" і фактично підробила рішення уряду. Таким чином, вперше за історію України ми мали факт такого рівня зловживання найвищої посадової особи", - резюмувала Богословська.

Зараз ви читаєте новину «Богословська розвінчала три міфи про Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути