Ексклюзиви
середа, 05 червня 2013 18:27

Богословська хотіла вигнати опозиціонерів із зали: "свободівці" не дали їй розповісти про фашистів
14

Фото: Фото: Сергій СТАРОСТЕНКО

"Сьогодні день народження народних депутатів Риженкова Олександра, Цибенка Петра та Чумака Віктора", - каже у середу вранці спікер Володимир Рибак.

Присутні аплодують. Більшість із них встають. "Регіоналу" Риженкову лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов вручає букет троянд.

"От було б більше таких хвилин у нас у Верховній Раді", - посміхається спікер.

Депутати півгодини слухають виступи від фракції. Від Партії регіонів заяву виголошує Інна Богословська.

"Я зараз буду переходити на російську, тому попрошу спікера Верховної Ради кінець кінцем почати виконувати регламент і видаляти із залу тих депутатів, які порушують правила поведінки у залі", - говорить вона.

"Давай!", - кричить хтось зі "Свободи". Опозиціонери сміються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Богословська вимагала видалити "свободівців", а ті заглушили її російськомовний виступ

"Технология разделения Украины продолжается и экстремизм, хамство и проявление фашизма конечно-же тревожат нас всех", - підвищує голос "регіоналка".

"Українська!", - скандують "свободівці" і стукають теками та книжками по столах.

"Результаты выборов, которые мы получили в это воскресенье, когда из 117 городов, районов в 101 победили представители Партии регионов, как раз и говорят о том, что люди против таких горлопанов, как "Свобода" и тех, кто с ними, вопреки европейской практике. Они уже представляют опасность для Украины".

"Свободівці" свистять. Рибак говорить, що не буде нікого видаляти, бо згідно з регламентом, таке рішення мають ухвалити депутати голосуванням у залі. Богословська мовчки йде на місце.

Спікер оголошує про припинення діяльності тимчасової слідчої комісії з розслідування фальсифікацій на парламентських виборах. Мовляв, термін її повноважень вийшов ще 21 травня.

"Ми вимагаємо оприлюднити звіт комісії, який був вчасно поданий до сектору реєстрації Верховної Ради і не був прийнятий", - говорить із місця голова Комісії, нардеп від "Батьківщини" Арсен Аваков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція хоче публічного звіту слідчої комісії щодо фальсифікацій на виборах до ВР

Після перерви перед депутатами 20 хв. доповідає Уповноважений із прав людини Валерія Лутковська. Та говорить про часте невиконання рішень судів та порушення економічно-соціальних прав людини.

Мікрофон вмикають депутату від "Батьківщини" Олександрі Кужель.

"Ми почули доповідь заступника міністра з юстиції, - пояснює та. - Вперше депутати тримають доповідь, в якій відсутній спеціальний розділ щодо аналізу звернень громадян по дотриманню прав людини".

Кужель передає Лутковській звернення трьох лідерів опозиційних фракцій щодо звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Що стосується пані Тимошенко, то провадження по ній відкрито досить давно, - криво всміхається Лутковська. - Воно продовжується і не припинялося на жодну годину".

Депутати голосують проект постанови про щорічну доповідь Уповноваженого. На табло - 130.

"Ганьба!", - кричать опозиціонери і сміються.

Лутковська йде із зали на засідання комітету з прав людини. Туди її запросили для обговорення законопроекту про свободу мирних зібрань.

Зараз ви читаєте новину «Богословська хотіла вигнати опозиціонерів із зали: "свободівці" не дали їй розповісти про фашистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

233

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути