пʼятниця, 10 липня 2009 12:22

Богатирьова: Союз Ющенко- Янукович буде досить ефективний

Богатирьова: Союз Ющенко- Янукович буде досить ефективний

У президента Віктора Ющенка зберігається шанс перемогти на президентських виборах у 2010 році.

Таку думку висловила секретар РНБО Раїса Богатирьова в інтерв"ю журналу "Профіль".

"В умовах існуючої кризи і капітальної втрати довіри всіма політичними лідерами у президента Ющенка зберігається потенційний ресурс на перемогу", - сказала вона.

"Для цього потрібні рішучі дії його команди і прагматичний план відновлення держави. Потрібно стати лідером для виборців усієї країни. Віктор Ющенко саме той політик, що може це зробити. А козирі будь-який професіонал показує в потрібний момент", - додала Богатирьова.

Вона також виключила можливість "політичного правонаступництва за російським зразком". "Неможливо. Це очевидно і не вимагає дискусій", - сказала секретар РНБО.

Відповідаючи на питання, чи є спільні риси у Ющенка і Януковича, вона сказала:

"Віктор Янукович і Віктор Ющенко сильні політики. Однак, зовсім різні і досить індивідуальні, у тому числі й у відносинах з підлеглими".

"Можливо, раніше вони і були антагоністами. Але зараз національний інтерес, як мені здається, привів їх до лінії багатьох компромісів, від яких може залежати доля країни. Я думаю, що союз у владі між ними може бути досить ефективний і здатний до рішення задачі "Схід і захід разом", - сказала Богатирьова.

Вона також вважає, що за час виборів не варто очікувати зміни еліт в Україні.
"Очікувати планової зміни еліт в Україні сьогодні вкрай складно і навіть неможливо. За винятком того, що революційна вулиця завтра може принести на плечах у палаци влади своїх представників", - вважає Богатирьова.

"І це трапиться в тому випадку, якщо нинішні політики у владі й опозиції заздалегідь не візьмуть на себе спільну відповідальність за дотримання, скажімо, Київського пакту національної згоди і консолідації. Справа не в тому, як ми його назвемо, а в суті і дотриманні домовленостей, про що, на жаль, поки можна говорити тільки на рівні побажань", - сказала вона.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Богатирьова: Союз Ющенко- Янукович буде досить ефективний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути