понеділок, 09 червня 2008 08:57

Богатирьова: Підвищення Росією цін на енергоносії - неминучість

Секретар Ради безпеки й оборони Раїса Богатирьова закликає українську владу сприймати підвищення Росією цін на енергоносії як неминучість.

Про це вона сказала в інтерв"ю телеканалу "ICTV" у неділю 8 червня.

"Я б сприймала це для української сторони як неминучість, незалежно від того, який шлях буде обирати наша сторона", - сказала Богатирьова.

Вона вважає, що Україна повинна бути готова до таких кроків Росії й зосередитися на диверсифікації поставок енергоносіїв у нашу країну, а також на швидкому законодавчому забезпеченні виконання програм енергозбереження.

Таким чином Богатирьова прокоментувала заяву, що раніше з"явилася в деяких ЗМІ, міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, про те, що ціни на газ для України з 2009 року збільшаться у два рази.

Секретаріат Президента заявляє про готовність України до переговорів з Росією за ціною на газ на 2009 рік.

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" закуповує газ на кордоні за ціною 179,5 доларів за тис. куб. м і продає 7,5 млрд. куб. м "Газпром збут Україна" по 179,51 доларів тис. кубометрів.

Дані умови передбачені "Угодою про розвиток відносин у газовій сфері" від 12 березня між "Нафтогазом України" і "Газпромом", пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Богатирьова: Підвищення Росією цін на енергоносії - неминучість». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути