субота, 01 грудня 2012 15:20

Близнюк пояснив, чому українці мають платити пеню за комуналку

Близнюк пояснив, чому українці мають платити пеню за комуналку
Анатолій Близнюк. Фото: zn.ua

Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк розповів, що лише запропонував платити пеню за прострочений комунальний борг, проте цю ідею керівництво не підтримало.

Про це він заявив в ефірі "5 каналу".

"Слышал звон, да не знает где он. Як беруть кредити, і в заставу беруть стільки нерухомості, що вона тричі забезпечує той кредит. Це люди так казали. І коли мене запитали, то я сказав: "Такого не було і не буде". Є законодавча база, яка регламентує ці принципи. Що це 6 місяців може бути, що це 0,1% від суми і не більше. А інше це чиїсь домисли. Я впевнений, що питання не сплати не повинно стояти зовсім", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парламент "опустили" до прірви - Кравчук

"Собівартість вища, а тарифи не піднімаються, а заробітна плата зростає, а ви однаково не платите..то це не вірно. Платіть, а якщо ви не платите, то буде пеня", - додав міністр.

За його словами, його відомство розробило "законопроект, а уряд його не розглядав, і про це сказав прем'єр, що це думка одного міністра Близнюка, який переймається проблематикою цієї галузі і пропонує такий механізм, але ми його розглядати не будемо".

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що тарифи на житлово-комунальні послуги для населення, зокрема на газ, після виборів до Верховної Ради підвищуватися не будуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій: Закон про референдум – це бомба сповільненої дії

Раніше міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк заявив, що його відомство вирішує, яку пеню вводити за прострочений комунальний борг - 100, 200 або 300% боргу.

Зараз ви читаєте новину «Близнюк пояснив, чому українці мають платити пеню за комуналку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути