Ексклюзиви
понеділок, 26 жовтня 2020 10:48

Більшість українців вважають, що після виборів жити стане краще

47% виборців вважають, що ситуація у їхньому населеному пункті після місцевих виборів покращиться, 38% - що не зміниться.

За даними дослідження соціологічної групи "Рейтинг".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місцеві вибори 2020: стала відома явка виборців

В день виборів 25 жовтня, серед тих, хто голосував на місцевих виборах, 40% відповіли, що їм було складно розібратися з бюлетенями, 13% - дуже складно і 27% - трохи важко. Водночас 35% виборців сказали, що це було легко, і 25% - дуже легко, за даними "Рейтингу".

79% тих, хто ходив голосувати, вважають, що місцеві вибори важливі для країни. Водночас серед тих, хто на вибори не ходив, - так вважають лише половина.

47% виборців впевнені, що ситуація в їхньому населеному пункті в результаті цих виборів покращиться, 38% вважають, що не зміниться, а серед неголосуючих лише 20% думають, що ситуація покращиться, 58% - нічого не зміниться, 13% - все погіршиться.

 

Серед тих, хто не ходив на вибори, 63% українців розчаровані ситуацією в країні, а 32% - відчувають надію. Щодо голосуючих, то 44% відчувають надію, 51% - розчарування.

Загалом серед виборців, які прийшли на голосування, у 51% опитаних переважає надія, у 24% - зацікавлення. Водночас у 35% неголосуючих переважає розчарування.

Опитування проводили серед 9 947 респондентів по всій Україні, за винятком окупованих Росією територій. Максимальна похибка вибірки не перевищує 1,4%.

25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Українці обирали сільських, селищних, міських голів і депутатів сільських, селищних, міських, районних, обласних та районних у містах рад. Комітет виборців України зафіксував 5 головних порушень на виборах. Основною проблемою спостерігачі назвали недотримання санітарних заходів.

Заступник голови Центральної виборчої комісії Сергій Дубовик заявив, що остаточні результати місцевих виборів з'являться не пізніше, ніж за 5 днів.

Зараз ви читаєте новину «Більшість українців вважають, що після виборів жити стане краще». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути