четвер, 03 жовтня 2013 17:28

Більшість українців віддали б свій голос за ЄС, а не за МС - опитування

Більшість українців віддали б свій голос за ЄС, а не за МС - опитування
Фото: ukranews.com

Якби в цю неділю проходив референдум із запитанням "куди вступати Україні - до Євросоюзу або в Митний союз?" то понад 40% українців проголосували б за вступ до Європейського Союзу.

Про що свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Згідно з даними оприлюдненого в четвер соцдослідження:

40,5 % українців, які досягли 18 років, проголосували б на референдумі за вступ до ЄС,

35 % громадян України віддали б свої голоси за вступ до МС віддали б свої голоси,

13,4 % респондентів не змогли відповісти на поставлене запитання.

1,1 % - відмовилися відповісти, а взагалі не брали б участі у референдумі 10% опитаних українців.

Всього ж у референдумі щодо вступу України до Європейського Союзу або в Митний Союз з Росією, Білоруссю і Казахстаном готові були б взяти участь майже 76 % українців.

За даними дослідження, за вступ до Європейського Союзу більш схильні голосувати представники молоді (18-29 і 30-39 років - відповідно 48,6 % і 45,1 %) і середньої вікової групи ( 40-49 років - 42,1 %) , а за вступ до Митного союзу - представники старших вікових груп ( 50-59 років - 39,2 % , 60-69 років - 42,4 % і не менше 70 років - 48,3 %).

Разом з тим, ставлення українців до вступу країни в Євросоюз і в Митний союз суперечливе, що може виявитися вирішальним у разі проведення окремо референдуму щодо вступу в ЄС і окремо - щодо вступу до Митного союзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Питання Тимошенко - основна перешкода між Україною і ЄС - міністр

Так, у разі окремого референдуму щодо вступу України в ЄС більше українців готові проголосувати "за" , ніж "проти" (43 % проти 30 %).

A у разі окремого референдуму щодо вступу України до Митного союзу також більш українським готові проголосувати "за" , ніж "проти " (40 % проти 33 %).

Київський міжнародний інститут соціології провів власне опитування громадської думки протягом 13-23 вересня 2013. Методом інтерв'ю було опитано 2044 респондентів, що мешкають в усіх областях України ( включаючи місто Київ) і в Криму за стохастичною вибіркою, репрезентативною для населення України старше 18 років.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0.95 і за дизайн-ефекту 1.5) не перевищує: 3.3% для показників близьких до 50 %, 2,8 % - для показників близьких до 25 %, 2,0% - для показників близьких до 10 %, 1,4 % - для показників близьких до 5 %.

Зараз ви читаєте новину «Більшість українців віддали б свій голос за ЄС, а не за МС - опитування ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

80

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути