четвер, 16 травня 2013 08:11

Більшість нардепів проігнорували парламентські слухання проблем української книги
9

Фото: Фото: Юлія РУДЕНКО

Під час парламентських слухань із розвитку українського книговидання більшість народних депутатів були відсутні, а їхні місця зайняли видавці, письменники та небайдужі громадяни.

Слухання проходили у Верховній Раді 15 травня з офіційною назвою: "Українська книга: реалії сучасності й перспективи розвитку вітчизняного книговидання й книгорозповсюдження".

До слова були запрошені нечисленні народні депутати, а також видавці, письменники, які підіймали питання скорочення видавництва українських книжок та бібліотек.

"При нормальному законодавчому регулюванні видавцям не потрібні державні гроші. Ми готові самі видавати книги і забезпечувати ними українців, – говорить письменник та видавець Віталій Капранов. – ВР потрібно лише 226 руками натиснути 326 кнопок й ухвалити нормальний закон, яким вирішиться ряд проблем. Зокрема, захист ринку, створення і збереження мережі розповсюдження видань і врегулювання ПДВ на книги. Потрібно перенести друк книжок в Україну, що призведе до створення нових замовлень і, відповідно, робочих місць для гуманітарної інтелігенції в умовах кризи".

У залі пленарних засідань Ради зібралося лише приблизно 15 депутатів та представників міністерств, що викликало обурення у присутніх видавців.

"Сенсу немає розмовляти між собою, якщо влада нас не хоче слухати. А такий "інтерес" демонструється, коли мова заходить про книги, на превеликий жаль. Шановні парламентарі, радьтеся з фахівцями. Слухання – щоби слухати, а ви не приходите. "Свобода", ми за вас голосували. Де ви в залі?", – наголосив Капранов.

За результатами проведення парламентських слухань ухвалили рекомендації по врегулюванні проблемних питань українського книговидання.

Нагадаємо, Кабмін затвердив концепцію державної цільової національно-культурної програми популяризації вітчизняної видавничої продукції і читання на 2014-2018 роки на суму в 500 млн гривень.

Зараз ви читаєте новину «Більшість нардепів проігнорували парламентські слухання проблем української книги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути