вівторок, 24 лютого 2009 12:35

Більшість киян не хочуть диктатури та авторитаризму - опитування

Більшість киян не хочуть диктатури та авторитаризму - опитування
20,8% киян вважають, що політичним режимом в Україні має бути диктатура. Такі дані соціологічного опитування, проведеного Спілкою молодих політологів України 21 лютого.

При цьому 10,9% опитаних мешканців Києва сказали, що політичним режимом в Україні має бути авторитаризм, а у тому, що в державі повинна бути демократія, упевнені 63,3% респондентів. 5,1% опитаних не замислювались над таким питанням.

Яким, на Вашу думку, має бути політичний режим української держави?

Демократія (Голландія,Франція) 63,3%

Авторитаризм (Китай, Білорусь) 10,9%

Диктатура (СРСР за часів Сталіна) 20,8%

Не замислювався (лась) над цим питанням 5,1%

Щодо того, кому кияни віддали б свої голоси на президентських виборах, якби вони відбувались найближчої неділі, опитування показало, що 22,8% є прихильниками Юлії Тимошенко, 14,7% – Арсенія Яценюка, 7,1% – Віктора Януковича. За діючого президента України Віктора Ющенка віддали б голоси 4,8% киян. Відсоток голосів, які б отримав від мешканців Києва кожен з інших кандидатів з запропонованого переліку, знаходиться у межах статистичної похибки. 5,0% проголосували б за кандидатів, яких не було у запропонованому переліку (в якості "свого варіанту" респонденти називали здебільшого прізвища людей, які не є громадянами України, зокрема Президента Білорусі Олександра Лукашенка та Прем"єр-міністра Російської Федерації Володимира Путіна).

Також 22,6% опитаних мешканців Києва сказали, що голосуватимуть проти всіх. Це майже стільки ж голосів, скільки, згідно результатів опитування, отримала б Юлія Тимошенко, яка зі значним відривом випереджає навіть свого найближчого конкурента Арсенія Яценюка. 5,0% киян сказали, що взагалі не підуть на вибори, а 5,7% - не замислювались над питанням, яке було поставлено.

Моніторинг проводився 21 лютого протягом дня за стихійною вибіркою. У опитуванні брали участь виключно люди, які досягли 18-річного віку та проживають у Києві. Загальна кількість опитаних – 1017 осіб. Теоретична похибка знаходиться у межах 3,2%.

"Спілка молодих політологів України" позиціонує себе як незалежна та позапартійна молодіжна громадська організація, яка наче не приносить прибутків.

Організація займається дослідженнями та розробками шляхів розвитку України та формування громадської думки населення на цій основі.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Більшість киян не хочуть диктатури та авторитаризму - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути