середа, 06 червня 2012 13:47

Більшість буде змушена проголосувати за зняття недоторканності з усіх - "бютівець"

Більшість буде змушена проголосувати за зняття недоторканності з усіх - "бютівець"
Сергій Соболєв: відкладення розгляду законопроекту є компромісом. Фото: www.radioera.com.ua

Відкладення до 20 червня розгляду законопроекту Миколи Томенка щодо зняття недоторканності з усіх високопосадовців є компромісом між опозицією і більшістю.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від БЮТ-"Батьківщини" Сергій Соболєв.

"Наша позиція була розглядати навіть без рішення комітету, хоча ми чудово розуміємо, що тоді б законопроект був провалений. Тому це фактично був компроміс: чітко до 20 червня дається комітету доручення зробити висновок. Формально, без цих висновків не може розглядатися законопроект, тим більше, що це конституційний законопроект, який передбачає зміни до Конституції", - пояснив він.

Нардеп додав: "20 червня це питання вже голосується в редакції, яка направляється Конституційному суду. Тільки з цим це пов'язано — щоб був висновок відповідного профільного комітету".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Компартії хочуть позбавити недоторканності 7 тисяч осіб

Говорячи про те, які шанси є того, що більшість таки проголосує за цей законопроект, Соболєв запевнив: "Вони змушені будуть проголосувати. Інакше жодної логіки немає. Вони ж за такий законопроект голосували, коли президентом був Ющенко. І ми за нього голосували. Тому, яка логіка? Що, вони не голосують за зняття недоторканності з президента тільки тому, що змінився президент? Ну тоді ще більше запитань буде".

"Але подивимось. Можливо, це була гра по відтягуванню до 20 червня, щоб попробувати зірвати потім голосування. Але це буде дуже показовим", - додав "бютівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко підтримує скасування недоторканності, але тільки за кримінал

Нардеп також пояснив, що рішення щодо цього законопроекту все рівно ухвалюватиме вже новий парламент. "За процедурою це направлення іде до Конституційного суду, Конституційний суд робить висновок і відправляє назад. І далі, якщо все нормально, голосування відбувається вже за висновками КС", - пояснив він.

Соболєв наголосив, що не розуміє, чому депутати з ПР проти цього законопроекту і підкреслив, що в їхньому проекті закону, зняття недоторканності стосується виключно народних депутатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко виступає за скасування недоторканності, навіть якщо це нашкодить опозиції

"Їхній законопроект — це теж не законопроект цієї сесії, цього скликання. Це все одно — 226 голосів, знову направлення в КС і після цього тільки повернення до цього питання лише через час. Все одно це все залишається у новому парламенті. А вже новий парламент буде визначатися в остаточній редакції", - підкреслив нардеп.

Він також не виключив, що паралельно існувати і два законопроекта.

Зараз ви читаєте новину «Більшість буде змушена проголосувати за зняття недоторканності з усіх - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути