Ексклюзиви
четвер, 06 вересня 2012 01:14

Більше сотні активістів проводять посеред ночі під ВР "останній мирний протест"
22

Фото: Фото: Олеся Дубовик

Більше ста активістів зібралися у Києві у Мариїнському парку біля Верховної Ради, аби провести "Останній мирний протест".

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Представники громадських організацій та активісти протестують проти ухвалення законопроекту №2450 "Про порядок організації і проведення мирних заходів". Цей законопроект парламент має розглянути у четвер, 6 вересня. За словами учасників акції, законопроект значно звужує права громадян на проведення мирних зібрань.

Активісти почали збиратися у Маріїнському парку близько 23.00. На початку до них підійшли правохоронці та попросили показати дозвіл на проведення акцій. Неподалік будівлі парламенту стоїть один мікроавтобус із правоохоронцями. Парком чергує кілька десятків міліціонерів. Проведенню акції вони не заважають, але 5 співробітників міліції постійно чатують біля протестувальників.

Акцію очолив відомий громадський діяч Володимир Чемерис. Крім того, на акції присутні представники інших громадських організацій. Опівночі вже зібралося більше ста протестувальників, але нові учасники постійно підходять.

Також до протестувальників прийшов і народний депутат Андрій Парубій. Він пояснив свою присутність тим, що як народний депутат може в разі чого убезпечити мітингувальників від протиправних дій правоохоронців.

Активісти розстелили у парку кілимати. Правоохоронці попередили, що це дозволено, а от намети ставити у парку не можна.

В акції беруть участь переважно молоді люди. Вони малюють плакати та кріплять іх до паркану біля ВР. Також засвітили дві жалобні свічки "в пам'ять" про мирні зібрання, які, за їхніми словами, завтра у парламенті знищать остаточно.

Деякі активісти повісили на себе картонні колодки із написом "№2450" - номером законопроекту "Про порядок організації і проведення мирних заходів".

Вони збираються провести під стінами Ради всю ніч. таким чином показуючи серйозність своїх намірів і намагаючись привернути увагу парламентарів та громадськості. Акція продовжиться у четвер, о 9 ранку, коли розпочнеться засідання парламенту. Активісти розраховують, що на ранок до них приєднається значно більше людей.

5 вересня подібні мітинги відбулися по всій країні біля обласних держадміністрацій. На завтра заплановано ще три акції у різних містах.

Зараз ви читаєте новину «Більше сотні активістів проводять посеред ночі під ВР "останній мирний протест"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути