Ексклюзиви
вівторок, 06 червня 2017 17:59

"Білоруси по-доброму заздрять українцям" - Шушкевич

"Білоруси по-доброму заздрять українцям" - Шушкевич
Екс-голова Верховної Ради Білорусі Станіслав Шушкевич: "Збочена російська пропаганда постійно навіює думку, що в Європі дуже погано". Фото: radiosvoboda.org

Білоруси по-доброму заздрять Україні через безвізовий режим з ЄС і теж до цього прагнуть.

Про це заявив колишній голова Верховної Ради Білорусі Станіслав Шушкевич на сайті "Гордон".

"Тисячі людей, для яких Європа була важкоздійсненною мрією, зуміють втілити її в життя і своїми очима подивитися, що там відбувається. А бачити своїми очима завжди краще, ніж чути.

Тим більше, що збочена російська пропаганда постійно навіює думку, що в Європі дуже погано. У Білорусі вона говорить саме так. Тому ще раз вітаю всю Україну. Користуйтеся перевагою, яка з'явилась у вас перед громадянами Білорусі. Ми за це не в образі, оскільки теж цього прагнемо. І нехай поки що це у нас не виходить, але я вірю: ми теж до цього прийдемо", - написав він.

Шушкевич зауважив: у Білорусі діє 5-денний безвізовий режим для громадян багатьох країн, якщо вони відвідують країну через національний аеропорт. Але більшою мірою це зроблено для підтримки білоруської авіакомпанії.

"Є у світі заможні люди, які можуть дозволити собі таку п'ятиденну літакову подорож. Це добре. Але цього мало. Україна пішла далі. Ми вам по-доброму заздримо", - зізнався він.

"І нікому не потрібно, щоб білоруси бачили, як живуть в інших країнах. Адже це прямий шлях, щоб люди не захотіли миритися з тим життям, дозволеним у нас. Але ми сподіваємося, що зрушення в кращу сторону у нас будуть у недалекому майбутньому", - резюмував Шушкевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Горбачов розмову починав із мата й ніколи не звертався на "ви"

Дія безвізу з ЄС для українців почнеться у ніч на 11 червня.

Зараз ви читаєте новину «"Білоруси по-доброму заздрять українцям" - Шушкевич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути