середа, 26 квітня 2017 19:48

"Білоруси можуть прийти тільки на тракторі" - як Порошенко з Лукашенком провели день
18

Фото: president.gov.ua

Сьогодні, 26 квітня, президент Петро Порошенко зустрівся з білоруським колегою Олександром Лукашенком. Востаннє офіційна зустріч відбулась у лютому 2015 року.

Спочатку глави держав побували біля Чорнобильської АЕС та вшанували пам'ять загиблих у Чорнобильській катастрофі. Потім Порошенко відвідав Білорусь. Там разом із Лукашенком помолились у Свято-Михайлівській церкві за мир та благоденство українського та білоруського народів.

Переговори проводили у резиденції білоруського президента "Прип'ять" у Гомельській області.

Gazeta.ua пропонує найцікавіші цитати із виступів президентів.

Петро Порошенко:

Ніхто не втягне Білорусь у війну проти України

"Українсько-білоруський кордон був, є і завжди буде кордоном дружби, кордоном добросусідства, надійного партнерства, кордоном миру. Ніхто і ніколи Україну і Білорусь не посварить. Я підкреслюю, що отримав тверде запевнення від президента Білорусі: ніхто і ніколи не зможе втягнути Білорусь у війну проти України"

Про безвіз

"Тільки що Рада ЄС на рівні послів прийняла історичне рішення про надання Україні безвізового режиму. Двері Європи для України відкриті. Залишилося рішення Ради ЄС на рівні міністрів і процес завершений"

Про агресію Росії

"Сьогодні проти України ведеться неоголошена війна. Це ми, українці, боремося за нашу незалежність, звільнення українського Донбасу і Криму. Знову поховали тисячу загиблих. Знову маємо сотні тисяч переселенців, чия біда є прямим наслідком агресії проти України. Впевнений, що ми разом приборкаємо і цього демона"

Про Чорнобильску АЕС

"Безпечний конфайнмент уже накрив старий саркофаг. Процес насування арки в штатне положення над четвертим енергоблоком завершений у листопаді минулого року. У листопаді поточного 2017 року ми плануємо ввести об'єкт в експлуатацію"

Про економіку між країнами

"Товарообіг за два місяці цього року зріс на 40 відсотків. З Олександром Лукашенком домовились розширити ринки Білорусі для українських товарів та послуг. Ми чекаємо білоруські підприємства в тендерах з будівництва доріг на території України, а українських будівельників чекають на різних тендерах з будівництва на території Білорусі"

Олександр Лукашенко:

Про надійність стосунків

"Українці ніколи для білорусів були чужими людьми. Ми рідні люди. Білоруси можуть прийти до вас або приїхати тільки на тракторі. Українська земля для мене не чужа - між Києвом і Черніговом зарито коріння і моїх предків... Ми слідуватимемо курсу дружби, взаємної співпраці. Завжди житимемо як добрі сусіди. Сусідів не вибирають, вони від Господа. Будьте впевнені, що білоруси були і будуть завжди надійними друзями"

Про заповідник

"Україна розробляє нову стратегію наслідків цієї страшної біди, планує створити радіоекологічний біосферний заповідник у Чорнобильській зоні. Ми це зробили давно і ви, Петре Олексійовичу, можете розраховувати на нашу спільну роботу з використанням досвіду Поліського заповідника, який знаходиться поруч із цим трагічним місцем"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко знову заговорив про братню Україну

Сьогодні минає 31 рік аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Цього дня 1986 року о 01: 23 на 4-му енергоблоці стався потужний хімічний вибух, який спричинив руйнування частини реакторного блоку.

Зараз ви читаєте новину «"Білоруси можуть прийти тільки на тракторі" - як Порошенко з Лукашенком провели день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути