Ексклюзиви
пʼятниця, 23 вересня 2022 03:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Білорусь захотіла стати посередником на переговорах України з Росією

Білорусь захотіла стати посередником на переговорах України з Росією
Макей заявив про якісь "білоруські інтереси". Фото: belta.by

Країна-поплічник російського агресора Білорусь заявила, що нібито не причетна до нападу РФ на Україну. Мінськ побажав виступити посередником на переговорах України з РФ.

При цьому Білорусь вимагає враховувати якісь її "інтереси", заявив міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей в ООН, повідомляє Gazeta.ua.

Макей заявив, що Білорусь, з її точки зору, несправедливо потрапила під санкції західних країн, оскільки нібито не бере участі у війні в Україні. При цьому він "посоромився" згадати у своєму виступі, що російські агресори з білоруської території регулярно влаштовують ракетні обстріли України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко заборонив вивозити з Білорусі пилососи і трактори

Також Макей поскаржився, що українці після початку війни чомусь почали вважати Білорусь ворожою державою. Білоруський міністр не забув і озвучити стандартні наративи російської пропаганди, наприклад, про вигаданих "неонацистів" в Україні, і досить цинічно згадав про те, що український народ переживає трагедію через війну.

За словами міністра, Білорусь нібито прихистила 200 тисяч українських біженців.

Макей завершив промову тим, що заявив про готовність Білорусі стати переговорним майданчиком між РФ і Україною. Природно, не просто так - в обмін Мінськ вимагає врахувати якісь "білоруські інтереси".

При цьому тільки 20 вересня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про "загрозу" з боку України. Він звинуватив Київ у тому, що на території України нібито створюються якісь полки та батальйони для повалення влади в Білорусі.

З початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти 24 лютого наступали російські загарбники. Для здійснення авіанальотів проти України російська армія залучила практично всі аеродроми Білорусії.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь захотіла стати посередником на переговорах України з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути