Ексклюзиви
середа, 15 грудня 2021 07:46

Білий дім розкрив теми переговорів помічниці Блінкена з керівництвом РФ

Білий дім розкрив теми переговорів помічниці Блінкена з керівництвом РФ
Помічниця держсекретаря США перебуває в Москві, де зустрічається з російським керівництвом. Фото: Reuters

Помічниця держсекретаря США з питань Європи та Євразії доктор Карен Донфрід на зустрічах із керівництвом РФ наголошує на неприпустимості військової ескалації біля українських кордонів.

Під час переговорів із Кремлем Донфрід підкреслює готовність Вашингтона до вирішення конфлікту на сході України, заявила речниця Білого дому Джен Псакі, передає "Укрінформ".

"Помічниця держсекретаря США перебуває в Москві, де зустрічається із представниками російської влади, аби висловити наше занепокоєння у зв'язку з силовою ескалацією РФ щодо України", - зазначила речниця адміністрації Джо Байдена.

Напередодні Донфрід на зустрічах із керівництвом України підтвердила відданість США її суверенітету, територіальній цілісності, а також "обговорила шляхи просування вперед".

Псакі підкреслила, що візити Донфрід до України та РФ, а також інші зусилля США мають на меті збереження дипломатичного підходу, який повинен привести до деескалації в регіоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Напередодні зустрічі з Зеленським Макрон зателефонував Путіну

Помічниця держсекретаря США Донфрід після візитів до Києва та Москви планує відвідати Брюссель. Упродовж 15-16 грудня вона проведе консультації із союзниками по НАТО та партнерами по ЄС.

Президент Володимир Зеленський та генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зустрінуться у штаб-квартирі Альянсу 16 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Білий дім розкрив теми переговорів помічниці Блінкена з керівництвом РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути