понеділок, 18 лютого 2019 14:51

Безсмертний розкрив деталі плану реінтеграції Донбасу

Безсмертний розкрив деталі плану реінтеграції Донбасу
Кандидат у президенти Роман Безсмертний опублікував запропонований План безпечної реінтеграції Донбасу

Кандидат у президенти Роман Безсмертний запропонував План безпечної реінтеграції Донбасу. Про це він пише у блозі на "Цензор.нет", акцентуючи, що війна стане першим питанням, яке треба буде вирішувати новообраному президенту.

"Повернення Донбасу, і в перспективі Криму, є моїм особистим вибором як людини і як політика. Переконаний, що парламенту нарешті має бути запропонований фундаментальний документ під назвою Концепція реінтеграції Донбасу, Автономної Республіки Крим та відновлення контролю над Азовським морем", - переконаний політик.

На думку Безсмертного, вирішити проблему Донбасу можна тільки в кількох площинах одразу, бо це війна не лише України з Росією, а регіональний, континентальний та світовий конфлікт". Ставку треба робити на ініціативну агресивну дипломатію. Не чекати, що за нас все зроблять інші країни. Україна має вийти на світову арену зі свої порядком денним, зрозумілим для всіх країн", - зазначив кандидат у президенти.

Зокрема, Київ має стати ініціатором створення "Балто-Чорноморського військово-політичного союзу, який стане захисним щитом для всієї Європи".

Крім того, за його словами, потрібна нова безпекова модель у стосунках між Києвом і Москвою, в тому числі заради звільнення військовополонених.

"В історії є приклади, коли відбувалися військові дії і паралельно йшов переговорний процес між воюючими країнами. Тому не треба боятись починати прямий діалог із Кремлем спершу на технічному рівні уповноважених осіб, якщо глави держав не можуть спілкуватись один з одним. Одразу наголошую, що пошук шляхів завершення війни дипломатичним шляхом в жодному разі не означає здачу інтересів України", - наголосив він.

При цьому Безсмертний вважає, що не варто припиняти роботу Нормандського формату, Тристоронньої контактної групи, але паралельно "треба шукати нові шляхи вирішення конфлікту, наприклад, залучити до цього процесу США". Він також переконаний, що Україна повинна продовжувати роботу заради введення миротворчої місії на Донбас.

Безсмертний пропонує паралельно налагоджувати діалог із мирним населенням, яке залишається жити по той бік лінії розмежування.

"Головним виміром безпечної реінтеграції має стати ЛЮДИНА. Має бути прийнята програма про відселення усіх бажаючих з території окупованого Донбасу і Криму. Також необхідна програма оздоровлення дітей з окупованих територій тут на мирній землі. Україна – це їхня Батьківщина, втрата цілого покоління дуже дорого коштуватиме нам у майбутньому", - зазначив політик.

На його думку, єдиним суб'єктом у цьому процесі є територіальні громади, їхні представники, обрані на загальних зборах громадян села, селища чи містечка. Він зауважив, що закони України передбачають таку форму як укладання угод між самоврядними територіальними громадами та урядом України.

При цьому Безсмертний наголосив, що "ніякі ОРДЛО не є юридичними особами і не можуть брати участь у цьому процесі". "З тими, хто вбивав, катував, брав у руки зброю, допомагав окупантам треба вести себе виключно як з кримінальними злочинцями відповідно до законів України", - вважає він.

Кандидат у президенти зазначив, що з групою однодумців детально розробив глибинний план безпечної реінтеграції окупованих територій Криму та Донбасу. "Правова база, починаючи від концепції, закінчуючи законопроектами і навіть підзаконними актами, вже існує. Як новообраний президент я готовий одразу використати ці серйозні напрацювання", - зазначив Безсмертний.

Зараз ви читаєте новину «Безсмертний розкрив деталі плану реінтеграції Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути