Ексклюзиви
пʼятниця, 06 вересня 2019 04:18

Безсмертний хоче оскаржити скасування депутатської недоторканності

Безсмертний хоче оскаржити скасування депутатської недоторканності
Безсмертний: "Наш парламент все більше нагадує Думу". Фото: Волинські новини

Колишній представник України у Тристоронній контактній групі щодо врегулювання конфлікту на Донбасі Роман Безсмертний планує оскаржити у Конституційному суді законопроєкт про скасування депутатської недоторканності.

Безсмертний вважає, що при ухваленні законопроєкту була порушена процедура, при цьому сам "матеріал не потребує дискусії", заявив він в ефірі токшоу "Право на владу" на телеканалі "1+1".

"Вам не здається, що ми свій вагон вже поставили на російські рейки? Наш парламент все більше нагадує Думу в методиці організації роботи. Колега (ексміністр юстиції Олександр) Лавринович говорив, що не порушена процедура, а я стверджую, що порушена процедура… Тільки я візьму і напишу подання до Конституційного Суду. Тому що сам матеріал не потребує дискусії", - повідомив Безсмертний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Із скасуванням недоторканності є нюанс": попередник дав пораду новим нардепам

Перед цим Лавринович заявив, що під час ухвалення змін до Конституції України щодо депутатської недоторканності порушень процедури та регламенту не було.

Нагадаємо, 3 вересня під час другої сесії Верховної Ради 9-го скликання проголосували за закон про зняття депутатської недоторканності. Законопроєкт №7203 "Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України)" підтримали 373 нардепи.

Зараз ви читаєте новину «Безсмертний хоче оскаржити скасування депутатської недоторканності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути