неділя, 24 березня 2013 00:32

Безрезультатні "народні повстання" - українців не вдається підняти на протести

Безрезультатні "народні повстання" - українців не вдається підняти на протести
Фото: dt.ua

Лідери опозиційних сил полюбляють закликати український народ до повстань та революцій, проте усі масові акції протесту, переважно, закінчуються безуспішно.

9 березня на мітингу опозиційних сил біля пам'ятника Тарасові Шевченку голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк оголосив про початок народного повстання проти режиму Януковича. 14 березня опозиція розпочала акцію "Вставай, Україно!". Протягом двох місяців марші й мітинги, у рамках акції, пройдуть в усіх обласних центрах, а завершиться вона всеукраїнським маршем у Києві 18 травня. На разі, мітинги відбулися у Вінниці, Ужгороді та Львові.

У вересні минулого року Яценюк прогнозував новий Майдан у разі перемоги Партії регіонів на парламентських виборах. Не виключав нового Майдану і лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок. Представники "Свободи" та об'єднаної опозиції закликали українців прийти у ніч підрахунку голосів, 28 жовтня, до своїх виборчих дільниць для того, аби захистити результати волевиявлення. Проте безстрокова акція протесту проти фальсифікацій біля ЦВК, протривала лише тиждень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азарову не подобається, що після вступу до ЄС Україна не зможе проводити грошову політику

3 липня 2012-го Верховна Рада ухвалила закон "Про засади державної мовної політики". У той самий день, біля Українського дому в Києві розпочалася акція протесту. Кілька народних депутатів оголосили безстрокове голодування. Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок закликав до всеукраїнської мобілізації, "до зброї". Хвиля протестів прокотилася по всій Україні.

6 липня учасники мітингу ухвалили резолюцію, в якій оголосили про початок акції "Україна проти Януковича" (щодо збору підписів за відставку президента). Її метою було призначення дострокових виборів президента і парламенту. Лідер партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк запевнив, що якщо в результаті акції Віктор Янукович не покине свій пост, "ми його 29 жовтня приберемо". Того ж дня, народні депутати припинили голодування. Проте 7 липня учасники акції на захист мови біля Українського дому заявили, що не підтримують заяву опозиції і пообіцяли продовжувати протести до скасування ухваленого парламентом мовного закону. Деякі активісти продовжували залишатися біля Українського дому до жовтня. У рамках акції "Україна проти Януковича" було організовано збір підписів для судового позову проти президента Януковича. 20 серпня 2012 року голова ради об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк подав позов у Вищий адміністративний суд. До позову приєдналося більше 309 тис. осіб. Проте суд повернув Яценюку позовну заяву, мотивуючи це тим, що у ній не викладено обставини, якими позивач обґрунтовує свої вимоги та не надано доказів на підтвердження цих обставин.

5 серпня 2011 року було заарештовано екс-прем'єра Юлію Тимошенко. У той же день народні депутати ухвалили рішення про безстрокову акцію протесту. Біля Печерського суду в Києві було розгорнуто наметове містечко, в якому активісти протестують і досі.

Зараз ви читаєте новину «Безрезультатні "народні повстання" - українців не вдається підняти на протести ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

94

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути